Dalkurd har idag presenterat vänsterbacken Jalid Kerkich Amar på en presskonferens. Jalid ansluter från Umeå FC och har skrivit på ett 3-års kontrakt med klubben. 

20160316084554

Jalid började sin karriär i Levantes ungdomsakademi innan han 2012 flyttades upp till Levante B . Efter en säsong i spanska AS Ceuta och marockanska MAS Fes flyttade Jalid till Sverige och Umeå FC 2015. I Umeå FC har han under säsongen 2015 varit en av lagets bästa spelare. Jalid beskrivs som en duktig passningsspelare med en fantastisk vänsterfot.

Jalid Kerkich Amar om övergången:

– Från den dagen jag visste att Dalkurd var intresserade ville jag ta nästa steg i min karriär och komma hit. Nu är jag här och är väldigt glad över det. Allt jag tänker på just nu är att komma igång så fort så möjligt och komma in i laget på bästa möjliga sätt.

Huvudtränare Poya Asbaghi om nyförvärvet:

-Vi får in en vänster wingback som är duktig en mot en både offensivt och defensivt. Vi har även mött honom förra året i division ett norra och vet om hans kvalitéer. Dessutom har Johan Sandahl(Huvudtränare i Umeå FC 2015) väldigt bra koll på honom.