Efter en hittills förlustfri försäsong genrepar Dalkurd borta mot Östersunds FK på Jämtkraft Arena.

ÖFK som är nykomlingar i Allsvenskan har varit tydliga med att man inte kommer att ”vara turister” i Allsvenskan.
Man vann borta mot Sundsvall med 1-2, 19 mars efter en match som svängde åt båda hållen och i onsdags var man på Evertons träningsanläggning Finch Farm för att möta just Everton.
Matchen slutade med förlust 2-1 vilket får anses vara en bra värdemätare för ÖFK som enligt uppgifter stod upp mycket bra.

Dalkurd som senast vann borta mot Frej med 2-3 efter två mål av Ahmad Awad och ett av Rawez Lawan på ett kallt och kyligt Vikingavallen. En händelserik match där Dalkurd drog det längsta strået och avslutade sista 25 minuter på ett föredömligt sätt (läs mer om den matchrapporten). Man åker således till Östersund med bra självförtroende, men också en vecka som har drabbat en del av truppen med sjukdomar.
Saknas gör Ahmad Awad och Omar Jagne som är på landslagsuppdrag med Palestina respektive Gambia samt Dusan Djuric som är borta pga skada.
George Moussally börjar sakta men säkert komma igång men är än inte i matchdugligt skick och stannar också hemma.

Alexander Ekblads ord inför matchen:

Hur är känslan i truppen?
– Känslan i truppen är jättebra! Det är sista matchen innan premiären så alla är helt fokuserade på att göra en bra prestation som vi kan ta med oss. Träningsveckan har varit bra, det är full fart och alla vill visa sig från sitt bästa.

På vilket sätt märks det att det börjar närma sig seriestart?
– Det är klart det kittlar lite i magen när man tänker på premiären, men först och främst så har vi ÖFK i morgon att fokusera på sedan får vi börja tänka på allt annat – en sak i taget!

Poya Asbaghi tillägger:
– Vi har haft en träningsvecka med en del sjukdomar, men de som har kört har gjort det riktigt bra sett till förutsättningarna.
Vi möter inte bara ett lag som jag tror kan göra stort intryck i Allsvenskan i år, utan vi möter ett lag som på mänga sätt påminner om oss i spelstilen så det blir en tuff värdemätare såklart. Jag vill se att vi går in och är hänsynslösa och visar att vi kan göra det vi gjort hittills även mot ÖFK.
Vissa saker kommer såklart ändå behöva småslipas men i det stora hela vill jag se att vi står upp och vågar vara Dalkurd.
– Skulle vara ett positivt kvitto inför premiären mot Assyriska nästa helg, Avslutar tränaren.

C-More sänder matchen som startar 14:00 med sändningsstart 13:55.
Har du inte skaffat ett abonnemang än? Gör det då genom att stödja Dalkurd FF här.