Superettan 2016 är äntligen här! På söndag gör Dalkurd FF sin första match någonsin i landets näst högsta serie mot Assyriska FF. Avspark 18.00 på Södertälje fotbollsarena.

Assyriska grundades av ett par ungdomar i Södertälje 1974 och ses som det assyriska folkets landslag. Under 90-talet började klubben rada upp framgångar och 1993 tog man klivet upp till gamla Division 1(Nuvarande Superettan). 2005 tog laget steget upp till Allsvenskan men åkte ur omgående och trillade även ur Superettan året efter. Assyriska leder maratontabellen i Superettan och har varit med om kvalspel till Allsvenskan hela 3 gånger utan ta klivet upp. Klubben slutade på en fjärdeplats under 2015 och spås av många som ett topplag även i år.

Inför denna säsong har man en ny tränare i form av Tor-Arne Fredheim. Hög spelaromsättning har lett till att man har fått bygga om truppen en del. Bland nyförvärven finns Kevin Pavey, Alex Pereira, Daniel Sliper och Ken Fagerberg bara för att nämna några. Assyriska har genom åren varit ett lag som föredragit att spela bollen efter backen och bygga upp sina anfall metodiskt. Deltagandet i Svenska cupen får ses som godkänt då man stötte på två allsvenska lag som blev för svåra innan man i sista omgången kunde slå Värnamo.

 

Dalkurd FF gör sin första säsong i elitsammanhang och har satsat rejält inför 2016 års upplaga av Superettan. Värvningar som Tom Söderberg, Rawez Lawan, Mirkan Aydin, Jalid Kerkich Amar och Dusan Djuric ansluter till en redan stark trupp som vann 2015 års Division 1 norra i överlägsen stil. Under försäsongen har Dalkurd gått obesegrade och visat upp ett disciplinerat försvarsspel och stundtals ett bra anfallsspel. Senast stod man upp bra mot Östersunds FK och fick med sig ett 0-0 resultat med mersmak. Under försäsongen har även ungtupparna Heradi Rashidi och Leonard Pllana visat att man vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan på allvar.


 

Ett par ord från Poya Asbaghi:

”Vi kommer inte skämmas för att vi är i Superettan. Vi förtjänar att vara här och kommer gå in i med inställningen att vinna varje match vi spelar, precis som vi alltid har gjort. Vi möter ett starkt Assyriska och en härlig inramning är att vänta. Spelar vi vårt eget spel och kommer upp i nivå är jag övertygad om att vi tar med oss ett positivt resultat”.

”Vi har haft en bra träningsvecka och alla kommer att vara tillgängliga för spel. Tom Söderberg, George Moussally och Dusan Djuric har inte 90 min i sig än men är tillgängliga för spel”

 

Frank Pettersson inför seriepremiären:

Vi har haft en bra försäsong och går in med ett bra självförtroende inför seriepremiären. Vi går in i Superettan med en stark tro och trygghet i det vi gör. Vi möter ett bra lag så det gäller att vi tar jobbet till 100%. Hoppas på en fin publikfest och att vi går segrande ur matchen.


 

Har du inte köpt biljett till matchen kan du göra det via(Östra läktaren som gäller för Dalkurds supportrar) :http://assyriskaff.ebiljett.nu/Home/Tickets/823/false

 

Kan du inte vara på plats ses match live via: http://www.cmore.se/sport/spel/3294508-assyriska-foreningen-dalkurd-ff

 

 

Biji Dalkurd!