Dalkurd förstärker truppen med nigerianske Oke Akpotveta. Akpoveta kommer närmast ifrån seriekonkurrenten IK Frej där han redan hunnit göra 10 mål.

-Jag har mött Dalkurd två gånger och de spelar den typen av fotboll som jag jag vill spela, jag har inte sett nåt lag spela den typen av fotboll i superettan. Dessutom så har de potential att nå allsvenskan vilket också är mitt mål, säger Akpoveta.

Oke Akpoveta är född 1991 i Warri, Nigeria. Den 177 cm långe forwarden kom till IK Frej inför säsongen, dit han varit utlånad från danska Lyngby IK. Dessförinnan hade han hunnit spela i två andra danska klubbar, Brönshöj och Bröndby. Mellan det gjorde han en sejour i Azerbajdzjanska Ravan Baku. Moderklubben är Warri Wolves I Nigeria.

-Självklart måste vi kriga, men jag tror att vi i slutet av säsongen kommer fira ett avancemang till allsvenskan, säger en hoppfull Akpoveta.

Den explosiva 24 åringen har under våren fått sitt genombrott och lockat till sig uppmärksamhet från flera klubbar i Sverige men till slut föll valet på Dalkurd.

-Det är en bra anfallare som kommer att vara nyttig för oss. Han har under våren visat att han behärskar väldigt mycket fotboll genom sitt fina spel. Oke kommer till oss och förstärker en redan stark trupp, kommenterar sportchef Adil Kizil sitt senaste nytillskott.

 
-Jag vet att Dalkurd har många supportrar över hela världen. När klubben spelar utanför Borlänge har de 4000-5000 supportrar på plats. Många av fansen har skrivit till mig senaste dagarna och undrat ifall jag är på väg, så det känns skönt nu att det är officiellt. Jag ser fram emot att spela inför er och visa upp vad jag kan, hälsar nyförvärvet.

Avtalet mellan Akpoveta och Dalkurd FF är skrivet på 2,5 år.