Dalkurd förstärker sin trupp med försvararen Kujtim Bala som ansluter från seriekollegan IK Sirius.

-Dalkurd är som en familj, har en trygg organisation och spelar en fotboll som passar mig, säger Bala.

Kutjim Bala har Halländska Veddige BK som moderklubb, där spelade han fram tills han var 14 år. Vid 15 års ålder anslöt han till länets stolthet Halmstads BK där stannade han fram till 2011. Mellan åren 2012-2014 spelade Bala för Varbergs BoIS och inför säsongen 2015 anslöt han till Östersunds FK där han var med om att spela upp klubben i allsvenskan.

-Dalkurd har gått som en raket i superettan och spelar en fotboll som påminner om den vi spelade i Östersund. Jag tror vi har goda chanser att gå upp i allsvenskan men vi måste vara ödmjuka och ta en match i taget, säger Kujtim Bala om klubbens chanser att gå upp till allsvenskan.

Kujtim Bala är 26 år och 168 cm lång. Bala har gjort 20 matcher i allsvenskan och 82 matcher i superettan. Balas kontrakt med Dalkurd sträcker sig fram till årsskiftet 2018.

-Vi får in en vänsterspringare med fin fot som har bra erfarenhet av superettan.  Kujtim har tidigare spelat i vår formation så han känner väl till oss och vi till honom, han kommer snabbt anpassa sig till oss, säger sportchef Adil Kizil.