Dalkurd värvar Richard Yarsuvat från Norrby IF. Yarsuvat vann den gångna säsongens skytteliga i division 1 södra och avslutade året med att skjuta upp Norrby i superettan.

Richard Yarsuvat är 24 år och född i Borås. Yarsuvats moderklubb är Borås AIK och det var där han gjorde sina första a-lags matcher innan han anslöt till Boråsklubben IF Elfsborg. Säsongen 2012 anslöt Yarsuvat till Värnamo för att därefter ta steget vidare till Örgryte. Inför säsongen 2014 återkom Yarsuvat till Borås ochNorrby IF där han gjorde 3 säsonger och avslutade sin sejour med att skjuta upp klubben i superettan.

-”Ricky” är en  spelare som vi har väldigt bra koll på och som vi redan ville ha 2015. ”Ricky” är en anfallare som gör väldigt mycket poäng och det är precis vad vi vill ha, säger sportchefen Adil Kizil.

Richard Yarsuvat beskrivs som en kvick spelare och öste den senaste säsongen in mål för Norrby. Trots sin relativt unga ålder så har Yarsuvat hunnit spela 5 matcher i allsvenskan och 27 matcher i superettan. Mest avtryck har han dock gjort i division 1 där han på 79 matcher gjort 55 mål.

-Min målsättning är att hjälpa Dalkurd att ta sig upp och jag hoppas att kan vara med och bidra med det jag kan. Det är också extra kul att få spela i Dalkurd med tanke på att jag har många vänner som är kurder. Jag ser verkligen fram emot att få spela inför alla kurdiska fans. Fansen är skyldiga mig en baklawa det skrev dom efter att jag gjorde det avgörande målet som slog ut Assyriska ur superettan, säger nyförvärvet Richard Yarsuvat skämtsamt.

Yarsuvat spelade tidigare med Dalkurdbekantingarna Bria Faraj och Gzim Istrefi.

-Jag har pratat med båda två och dom har bara gott att säga om klubben, så det känns verkligen tryggt att komma hit, avslutar Yarsuvat.

 

För mer information kontakta: Adil Kizil, sportchef  0735- 43 45 63

 

Asso Abdullahi