Dalkurd förstärker på anfallssidan. Mohamed Bangura som har ett förflutet i bl.a. AIK och Celtic har skrivit på ett 1-års kontrakt med Dalkurd. Bangura kommer härnäst från kinesiska Dalian Yifang.

Mohamed Bangura, född den 27:e juli 1989 inledde sin karriär i FC Kallon hemma i Sierra Leone. 2010 tog Mohamed ett oväntat steg och landade i Sverige och IFK Värnamo (då i Division 1 södra). Efter en halv säsong och 13 mål på 12 matcher, fick de allsvenska klubbarna upp ögonen för den målfarlige anfallaren. AIK vann dragkampen om hans signatur och Bangura kritade på ett 3,5 års avtal. Via Celtic, AIK(lån), Elfsborg(lån), Istanbul BB och nu senast Dalian Yifang återvänder Bangura till Sverige och Dalkurd FF!

”Känns mycket bra att ha kommit till Dalkurd. Jag kommer till en ung förening med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Jag har sett Dalkurd spela fotboll och det är ett sätt jag föredrar att spela fotboll på. Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till Allsvenskan. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt för att nå dit. Har en hälsning till fansen och det är att vara positiva och ge oss stöd säsongen ut. Jag är övertygad om att vi kan fortsätta den här resan tillsammans och på så sätt åstadkomma nya triumfer. Jag önskar dessutom alla en god fortsättning på det nya året. Vi ses på läktarna!” säger Mohamed Bangura på telefon när redaktionen når honom.

Poya Asbaghi om senaste tillskottet: ”Vi är mycket stolta över att presentera Mohamed Bangura som den senaste medlemmen av Dalkurdfamiljen. Förutom tonvis med erfarenhet får vi i Bangura en stark och skicklig spelare som passar väl in i det sätt som Dalkurd vill bedriva sin fotboll. Att han utöver detta är en toppenkille både på och utanför plan gör att han kommer smälta in i laget på nolltid”.

Välkommen till Dalkurdfamiljen Mohamed Bangura!