Yukiya Sugita har under två veckors tid tränat med Dalkurd och idag blev det klart att han skriver på ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

Den vindsnabbe yttermittfältaren från Japan är 23 år gammal och har mestadels spelat sin fotboll i Spanien. 2013 värvades han till Jove Espanol, en klubb som håller till i de lägre divisionerna i Spanien. Sugita imponerade stort i Jove Espanol och blev tidigt uppflyttad till Hercules som håller till i andradivisionen. Väl där visade han upp en teknik och bollkontroll som fick Gerard Piqué att häpna i en tweet. Efter tre säsonger i Hercules gick flyttlasset vidare till Pattaya United(Thailand) och nu är han alltså i Sverige och Dalarna!

– Jag är jätteglad över att vara här, folket runt omkring är jättetrevliga och snälla. Sedan så kommer jag till ett duktigt fotbollslag som har mycket kvalité. Målsättningen är glasklart, vi ska försöka ta oss upp till Allsvenskan och jag vill vara med på den resan. Hoppas att jag kan bidra med jag kan och gärna ett par mål och assist säger Yukiya.

Sportchef Adil Kizil om nyförvärvet:

– Vi får in en kille som är användbar på väldigt många positioner. En duktig spelare som gjort en bra träningsvecka och vi fick se det vi hoppades få se utifrån hans historik. En spelare som har en spelstil som bryter mönster som kan kombinera det med sin snabbhet.

ダルクルドファミリーへようこそ、杉田祐希也!

Välkommen till Dalkurdfamiljen Yukiya!