Dalkurd förstärker försvarslinjen genom att värva 25-årige mittbacken Alex DeJohn. Amerikanen har skrivit ett 2-års kontrakt med Dalkurd. 

Alex DeJohn började spela collegefotboll i Old Dominion University innan han flyttade till Central Jersey Spartans för spel i USL-serien. Karriären fortsatte senare i Finland och division 1 laget Ekenäs IF. Efter en säsong lämnar DeJohn Ekenäs för TPS i den finska högstaligan. De två senaste säsongerna har Dejohn tillhört Tippeligan-laget IK Start där han har gjort över 40 matcher.

 

Välkommen till Dalkurd Alex, hur känns det att ha skrivit på för Dalkurd? 

– Jag är väldigt exalterad över att ha skrivit på, jag har hört en hel del om klubben och deras ambitioner. Jag vill vara med på resan och gör allt för att klubben ska nå sina mål. Dalkurd spelar på ett sätt jag föredrar och jag ser fram emot säsongen.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare? 

– Jag är en fysisk spelare men samtidigt en spelande back som gillar att ha bollen på fötterna. Är också snabb och bra i en mot en lägen. Är en vinnarskalle och hatar att förlora.

Vad är dina förväntningar på säsongen 2017? 

– Jag vill spela bra fotboll, underhållande fotboll och vinna serien! Biji Dalkurd!

Welcome to Dalkurd Alex DeJohn!