Dalkurd förstärker förvarslinjen genom att värva den snabbe mittbacken Kebba Ceesay från Djurgårdens IF. Kontraktet är skrivet på 2 år  

Kebba Ceesay inledde sin karriär i Dalarna och IK Brage innan han värvades av Djurgårdens IF 2007. Efter sex säsonger och över 100 matcher i Djurgården flyttade Ceesay till Lech Poznan(Polen), där han blev mästare 2015. 2016 återvände Kebba till Djurgården och skrev på ett 2,5 års kontrakt.

Känns jätteroligt och inspirerande att ha skrivit på för Dalkurd. En klubb med höga ambitioner som vill fortsätta utvecklas och ta nästa steg. Min målsättning är att prestera på topp och hjälpa klubben med det jag kan, så vi kan nå våra mål. Kom till Domnarvsvallen och bli vår 12:e spelare, tillsammans ska vi göra denna resa oförglömlig. Biji Dalkurd” säger Kebba till redaktionen.

Sportchef Adil Kizil om nyförvärvet:

”Kebba Ceesay har de egenskaperna vi har letat efter. Han är extremt snabb och stark i duellspelet. Samtidigt får vi in en spelare med erfarenhet av spel på hög nivå. Kebba känner till Dalkurd och staden Borlänge väl. I och med värvningen av Kebba känner vi oss väldigt nöjda med vår försvarsuppsättning.

Välkommen till Dalkurdfamiljen Kebba!