Efter 0-0 hemma mot Brommapojkarna i seriepremiären reser Dalkurd till västkusten och Göteborg för att ta sig an GAIS. Avspark sker 16.00 på Gamla Ullevi. Vi ses väl på bortastå?

GAIS premiärspelade borta mot Norrby IF i Borås och fick med sig en pinne(0-0) hem till Göteborg. Damir Mehic i GAIS-målet storspelade då Norrby var närmast tre poäng. Dalkurd och GAIS möttes i svenska cupen för lite mer än en månad sen och den matchen slutade 2-2. Dalkurd gick upp till en 2-0 ledning i första halvlek men GAIS kom tillbaka två gånger om i andra halvlek.

-Vi möter ett lag som är skickligt i sitt omställningsspel och har tyngd på fasta situationer. Med en rutinerad backlinje och ett anfallspar som kompletterar varandra bra så måste gäller det att vara på tå från första minut. Vi har en bra erfarenhet av att spela på Gamla Ullevi och åker dit med att starkt självförtroende, säger Poya Asbaghi.

Dalkurd spelade 0-0 i premiären hemma mot Brommapojkarna. De flesta är överens om att första halvlek var krampaktig medan andra halvlek var bättre spelmässigt. Chanserna var få, även om matchen spelades i ett högt tempo. Småjusteringar i paus gjorde att Dalkurd kom ut som ett nytt lag och kunde pressa ner Brommapojkarna ju längre matchen led. Rewan Amin blev en injektion i och med sitt inhopp i halvtid och styrde spelet på mittfältet.

– Det fanns förmodligen en del nerver på sina håll, i och med premiär och allt vad det innebär. Vi åkte på ett par kontringar bakåt i första halvlek och kom undan med blotta förskräckelsen. I andra halvlek blir vi tunga och pressar ner BP, men kommer bara till halvchanser, sa Andreas Brännström på presskonferensen efter matchen.

Truppen som reser ner till Göteborg: Pettersson, Kljajic, Azizi, DeJohn, Ceesay, Ekblad, Löfkvist, Amin, Tranberg, Rashidi, Bala, Lawan, Ahmed, Sugita, Awad, Bangura, Yarsuvat och Pllana. 

Kan du inte vara på plats ser du matchen på TV4 Sport eller C More via denna länk: GAIS-Dalkurd(C More länk)

Biljetter till matchen köper du via denna länk: Biljetter GAIS-Dalkurd

GAIS – Dalkurd
Lördagen den 8:e april 16.00
Gamla Ullevi(Göteborg)
Biji Dalkurd!