Dalkurd reser till Degerfors och Stora Valla för att ta sig an seriesjuan Degerfors IF i den sjätte omgången av Superettan. Dalkurd har två raka segrar i ryggen samtidigt som Degerfors inte har vunnit på tre omgångar efter en lovande start på säsongen. Avspark sker 16.00. 

Degerfors inledde serien med två raka segrar, i premiären besegrades Syrianska på bortaplan och i hemmapremiären Norrby med 2-0. Efter inledande två omgångarna det har det gått lite tyngre. Kryss mot Falkenberg följdes upp med förlust mot Värnamo(0-1) och nu senast 0-3 mot Helsingborg på Olympia. Målvakten Oscar Klasson skadade fotleden och blir borta en längre tid p.g.a. en fraktur.

Dalkurd gjorde processen kort mot Gefle IF och gick fram till en 2-0 ledning i första halvlek. I den 58:e minuten punkterade Heradi Rashidi matchen med sitt 3-0 mål. Dalkurd bröt måltorkan på Domnarvsvallen samtidigt som man tog årets första trepoängare på hemmaplan. Poya Asbaghi var nöjd med prestationen efter matchen och var glad över att ha Ahmad Awad tillbaka, som krönte sin insats genom sitt vackra 1-0 mål en kvart in i första halvlek.

Degerfors är ett lurigt lag som spelar med en 3-back, som oss. Det är inte ofta man stöter på det. Matchen är svår att sia om, mattan på Stora Valla har inte varit i toppskick. De matcher som har spelats där i år har inte det varit tal om skönspel direkt, så det ska bli intressant att se hur båda lagen hanterar underlaget, säger Andreas Brännström.

Mohammed Bangura utgick senast efter sitt inhopp med en befarad lårskada, i övrigt är samtliga spelare vara tillgängliga för spel.

Vi har haft en bra träningsvecka, ett par spelare har saknats till och från p.g.a. känningar och sjukdom men i övrigt har det varit bra på träningsplanen. Just nu är det endast Bangura som inte är tillgänglig för spel, annars ser det bra ut och är tillgängliga för spel, avslutar Andreas Brännström.

Förra årets möten lagen emellan slutade 2-2 på Domnarvsvallen och 0-0 på Stora Valla.

Biljetter till matchen köper du via denna länk: Biljetter Degerfors-Dalkurd

Kan du inte var på plats ser du matchen via C More: Degerfors – Dalkurd( C more länk)

Degerfors IF – Dalkurd FF
Lördagen den 6:e maj 16.00
Stora Valla, Degerfors

 

Biji Dalkurd!