Dalkurd besegrade Trelleborg med klara 3-0 och tog tillbaka andra platsen från Helsingborg. Veckoomgång gäller i Superettan och vi hälsar IFK Värnamo varmt välkomna till Domnarvsvallen. Avspark sker klockan 19.00. 

Värnamo har efter sju omgångar plockat tio poäng vilket ger en sjätteplats i tabellen. Värnamo fick en flygande start på säsongen genom att besegra Åtvidaberg med 4-0 och Gefle med 5-2 på Gavlevallen i omgång två. Det har endast blivit en seger på de fem senaste matcherna(seger borta mot Degerfors med 1-0), i övrigt förluster mot Brommapojkarna, Trelleborg och GAIS. I den senaste omgången spelade Värnamo 0-0 hemma mot Varberg. Evigt unge Pär Cederqvist leder klubbens interna skytteliga med fyra mål, Petar Petrovic skuggar med tre gjorda mål och nyförvärvet från Malmö, Melvin Frithzell har gjort två mål hittills.

Dalkurd studsade tillbaka snabbt efter förlusten borta mot Degerfors. Segersiffrorna mot Trelleborg skrevs till 3-0 efter mål från Ricky Yarsuvat, Rawez Lawan och Leonard Pllana. – ”Vi började inte bra, en del tekniska misstag och samtidigt gör Trelleborg det bra. Men jag tycker att vi ändå vågar spela vårt eget spel, det är lätt hänt att man blir lite feg efter en sådan start. Sedan blir båda lagen långa i andra halvlek och stora ytor uppstod. Tycker att vi borde kontrollera det lite bättre och borde ha varit kyligare i andra halvlek, men vi är förstås nöjda med tre poäng”, sa Andreas Brännström efter matchen. Förra årets möten lagen emellan slutade 0-0 på Domnarvsvallen och 1-0 till Värnamo på Finnvedsvallen.

Läget i truppen

Alex DeJohn skadade sig mot Trelleborg och är utanför truppen imorgon. Andrew Stadler, Mohamed Bangura, Robertino Kljajic och Oscar Lundin är skadade sedan tidigare. Henrik Löfkvist är tillbaka i truppen och Ricky Yarsuvat är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort mot Trelleborg.

Truppen mot Värnamo: Pettersson, Kizil, Azizi, Ekblad, Tranberg, Toure, Löfkvist, Ceesay, Randelovic, Amin, Ahmed, Lawan, Bala, Rashidi, Sugita, Awad och Pllana.

Har du inte köpt biljetter gör du det enklast via denna länk: Biljetter Dalkurd – Värnamo

Kan du inte vara på plats och samtidigt vill stödja Dalkurd kan du köpa matchen via denna länk: Dalkurd – Värnamo(C more länk)

Dalkurd FF – IFK Värnamo
Onsdagen den 17:e maj 19.00
Domnarvsvallen, Borlänge