Dalkurd avslutar vårsäsongen imorgon genom att ta emot nykomlingarna Norrby IF från Borås. Avspark klockan 19.00 på Domnarvsvallen. 

Norrby IF tog sig till Superettan genom att slå ut Assyriska FF i kvalet och stor hjälte blev då Ricky Yarsuvat, som värvades av Dalkurd inför den här säsongen. Norrby inledde serien skakigt och tog endast två poäng på de inledande sex omgångarna, innan första segern kom hemma på Borås Arena mot Gefle IF i omgång sju. Norrby har toppat formen och är Superettans näst formstarkaste lag sett till de fem senaste omgångarna. I den senaste omgången besegrades Örgryte på Borås Arena med hela 5-1. Lagets skyttekung heter Nicklas Savolainen som gjort 7 mål och 2 assist på 8 spelade matcher. Nino Osmanagic och Mehmed Dresevic är avstängda för Norrby.

”Lag i väldigt bra form som har fått igång sin offensiv. Går väldigt fort när dom kontrar så det gäller att vi är noggranna och är med direkt från start. Chockat topplagen i år och har visat att de kan hantera den här nivån på ett bra sätt. Dessutom är Norrby ett fysiskt starkt lag så det gäller för oss att ta den kampen med”, säger Andreas Brännström om motståndarna.

Dalkurd besegrade toppkonkurrenten Helsingborg med 5-0 på Domnarvsvallen och är i och med segern tre poäng före just Helsingborg. Rawez Lawan spräckte nollan i första halvlek och efter Helsingborgs utvisning i inledningen av andra halvlek kunde inte skåningarna stå emot länge innan siffrorna rann iväg. Mohamed Bangura gjorde sitt första mål i dalkurdtröjan när han snyggt rullade in 4-0.

”Vi har haft en bra träningsvecka och har i stort sett alla friska. Bangura fick en smäll på foten i matchen mot Helsingborg och kommer att vilas. Sista matchen nu innan uppehållet och vi vill givetvis avsluta på ett snyggt sätt”, säger ”Brännan” inför sista matchen innan Dalkurd sätter punkt för vårsäsongen.

Truppen mot Norrby: Pettersson, Kljajic, Azizi, Ceesay, Tranberg, Löfkvist, DeJohn, Randelovic, Amin, Ahmed, Lawan, Bala, Rashidi, Awad, Sugita, Yarsuvat, Stadler och Pllana.

Biljetter köper du via denna länk(50 kr billigare vid förköp): Biljetter Dalkurd – Norrby

Kan du inte vara på plats, ser du matchen via C more: Dalkurd – Norrby(C more länk)

Dalkurd FF – Norrby IF
Måndag 26 juni 19.00
Domnarvsvallen, Borlänge