Han har missat en hel försäsong och blev spelklar lagom till seriestarten. Alexander Ekblad berättar om vårsäsongen, vad som väntar under hösten och att Allsvenskan forfarande är en bit bort. 

Alexander Ekblad har i 11 år burit Dalkurdtröjan och är på god väg mot Allsvenskan med klubben han en gång i tiden började representera i Division 3. Vårsäsongen har resultatmässigt var en succé även om ”Alex” inte är helt nöjd med bortaspelet.

– Våren har varit bra, vi har varvat upp allt eftersom och tycker att vi gör det riktigt bra på slutet. Nyförvärven har kommit in i laget på ett bra sätt och många har börjat hitta sina roller. Bortaspelet har inte varit så bra som vi har önskat, men det tror jag kommer bli bättre under hösten. För egen del så var försäsongen jobbig p.g.a. min knäskada, men nu är jag fullt frisk och har kunnat köra för fullt under en längre tid, säger ”Alex” om vårsäsongen.

Trots succén poängterar ”Alex” att det är en lång väg att gå och att inget är klart än, även om förutsättningarna är goda. Hårt jobb och hålla fokus på rätt saker är ett måste.

– Hösten kommer att bli tuff men vi ser fram emot den. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, men vi får inte ta ut något i förskott. Många tuffa matcher kvar och vi måste fortsätta kriga för att nå vårt mål. Det finns inga lätta matcher i den här serien, och det har visat sig i år, då i princip alla kan slå alla. Hoppas att våra supportrar runt om i landet sluter upp bakom oss, så ska vi se till att göra vårt på planen.

Målet i föreningen har alltid varit att ta sig till Allsvenskan men än så länge är det bara en dröm. Det är nära, men ändå en bit kvar dit.

– Spelarna som är här vet också om vad som gäller, men än så länge är det bara en dröm och det finns inga genvägar. Vi måste vara fokuserade i varje match och kämpa för varandra. Jag är övertygad att spelarna i truppen har fötterna på jorden och vet vad som krävs för att nå ditt vi vill, och det är Allsvenskan!

 

Nästa hemma match är mot Degerfors IF den 29:e Juli. Biljetter till matchen: Biljetter Dalkurd-Degerfors