Trots stort bollinnehav och ett bra tryck offensivt, lyckades Dalkurd inte få med sig samtliga poäng från mötet med Degerfors förra helgen. Det är således ett revanschsuget Dalkurd som reser till Åtvidaberg på söndag, för match mot ortens stolthet Åtvidabergs FF. Östgötarna blandar och ger både spelmässigt och resultatmässigt denna säsong. Senast blev det bortaförlust mot Öster med 0-3 och innan dess 0-5 hemma mot Brommapojkarna. Det är ingen överdrift att hävda att tabelltolvan Åtvidaberg har haft en tuff återstart efter sommaruppehållet, något som Dalkurds tränare Andreas Brännström också konstaterar.

– Åtvidaberg hade bra form innan sommaruppehållet, precis som oss. Det var väl vi och dem som inte längtade efter semestern så värst mycket. De har långa formtoppar och långa svackor. Vinner de en match så brukar de vinna flera i rad och tvärtom.

Trots Åtvidabergs form, höjer Brännström ett varningens finger för söndagens motståndare.

– Det är ett lurigt lag. Vi har haft lite problem mot dem på hemmaplan, då de är ganska bra på att spela sig ur press. De pressade oss också ganska högt upp i banan och jag skulle gissa att de gör så även denna gång.

Dalkurd gjorde i veckan klart med Malkolm Moënza från Gais, men någon debut ser det inte ut att bli på söndag för vänsteryttern.

– Moënza är tyvärr sjuk. Han klev dessvärre av första träningspasset han var med på, då han inte mådde bra. Han har lite ont i halsen och vi väljer att inte chansa med honom. Det är så tätt matchande den närmsta tiden och vi har en bred trupp, så vi känner inte att vi behöver chansa med några spelare, slår Brännström fast.

En annan spelare som missar söndagens match är Henrik Löfkvist. Försvararen tvingades kliva av i halvtidspausen mot Degerfors förra helgen och har dragits med en känning i ryggen under veckan som gått. Spelaren har gått en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar men tvingas istället stanna hemma. Alexander Ekblad är skadad sedan tidigare och har spelat färdigt för säsongen.

När serien nu har vänt och vi är på väg in i hösten och upploppet av Superettan hoppas Brännström att laget ska kunna förändra en del moment i spelet, som han inte riktigt har varit nöjd med.

– Vi har haft lite för stor skillnad mellan vårt spel på hemmaplan och bortaplan. Så under hösten ska vi försöka lyfta vårt bortaspel.

Truppen mot Åtvidabergs FF: Frank Pettersson, Robertino Kljajic; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Jalid Kerkich Amar, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Oscar Lundin, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Åtvidabergs FF – Dalkurd FF

Söndag den 6 augusti, kl 15.00
Spelplats: Kopparvallen, Åtvidaberg
Domare: Per Melin