Matcherna duggar tätt i Superettan och bara tre dagar efter den fina segern borta mot Åtvidabergs FF, väntar ett hemmamöte med IK Frej på onsdagskvällen för Dalkurds del. Det är blott ett par veckor sedan lagen möttes i Täby. Då blev det en komfortabel 3-0-seger för Dalkurds del men det är ett annat Frej som gästar Domnarvsvallen.

– Det är en lite lurig situation. De hade tre nya spelare då, men de var ju helt nya då. Nu har de spelat in dem och dessutom skaffat sig två spelare till så det är ett lite annorlunda Frej nu. Det är lite svårt att veta hur de ställer upp, men generellt många snabba spelare som är farliga när de får ställa om. Så vi får passa oss litegrann, säger Dalkurd-tränaren Andreas Brännström.

Det är som sagt en period med tätt matchande för samtliga lag i Superettan och något av ett eldprov som Dalkurd får gå igenom. Brännström konstaterar att den här veckan är essentiell inför fortsättningen.

– Det är en jätteviktig vecka och den kommer att slita på några lag. Kan vi göra vårt den här veckan så är det något vi kan ha med oss hela hösten. Det kommer att ge oss ett väldigt bra utgångsläge. Eller så kan det bli det motsatta, ett dåligt utgångsläge.

Skadeläget har ljusnat något sedan helgens match. Henrik Löfkvist stod över matchen mot Åtvidaberg på grund av skadekänningar i ryggen, men har återhämtat sig och är tillgänglig för onsdagens match. För nyförvärvet Malkolm Moënza, som har varit sjuk sedan ankomsten till Dalkurd, skyndar man långsamt. Debuten dröjer ytterligare några dagar, även om han nu är frisk och kry.

– Det är bättre med Löfkvist så han är med i truppen igen. Moënza är frisk nu, men då han har varit sjuk den senaste tiden så har han knappt hunnit träna med laget och han är inte med i truppen i morgon, slår Brännström fast och fortsätter:

– Annars är vi förskonade från nya skador och avstängningar. Så förutsättningarna är bra för vår del.

Truppen mot IK Frej: Frank Pettersson, Robertino Kljajic; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Oscar Lundin, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Dalkurd FF – IK Frej

Onsdag den 9 augusti, kl 19.00
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Domare: Dagfinn Forná, Färöarna

Biljetter till matchen köper du här: http://dalkurd.ebiljett.nu/