Trots en regntung plan och en svängig och något märklig matchbild lyckades Dalkurd få med sig alla tre poängen från onsdagens hemmamatch mot IK Frej. Det blir dock ingen längre period utan match, för det vankas bortamatch mot IFK Värnamo på söndag. Det är en motståndare som har haft en tyngre period efter sommaruppehållet och de söker efter att hitta formen. Även Värnamo spelade match i onsdags kväll, borta mot Falkenberg, i en match som de förlorade med 0-2.

Hemma på Finnvedsvallen har laget haft det småtungt och det har bara blivit två hemmasegrar under säsongen. Laget är resultatmässigt något bättre på bortaplan och Dalkurd-tränaren Andreas Brännström spekulerar i vad det kan bero på.

– Kanske är det för att de får möjlighet att kontra lite mer. Generellt är de ju lite 4-4-2-baserade, de söker forwards relativt snabbt och är starka på fasta situationer. Ett ganska klassiskt svenskt fotbollslag, säger Brännström och fortsätter:

– Värnamo är ett lag som har varit lite upp och ner under säsongen. De vinner ofta flera matcher i rad och sen vinner de inte på flera matcher. Så de har långa toppar och långa dalar.

Skadeläget i Dalkurd har ljusnat betänkligt och samtliga spelare är friska och disponibla förutom långtidsskadade Alexander Ekblad. Nyförvärvet Malkolm Moënza har haft en lite olycklig start på sin Dalkurd-sejour, då han insjuknade ganska omedelbart efter att ha anslutit till klubben. Men vänsteryttern ser ut att kunna vara med på söndag.

– Moënza har haft knapphändigt med träningstid men är frisk och han var med på fredagens träning, så han är spelklar, avslutar Brännström.

Truppen mot IFK Värnamo: Frank Pettersson, Robertino Kljajic; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

IFK Värnamo – Dalkurd FF

Söndag den 13 augusti, kl 17.00
Spelplats: Finnvedsvallen, Värnamo
Domare: Per Melin

  • Fredrik Månsson

    Kommer Bangura tillbaka i höst ?