Bara tre dagar efter att cupavancemanget säkrades mot IFK Aspudden-Tellus, ska serielunken gå vidare. Det var många spelare som fick chansen i onsdagens cupmatch, men en spelare som tvingades kliva av i halvtid med en skadekänning var Yukiya Sugita.

– Han har haft lite problem med benhinnorna förut men det gick över. Men nu när vi spelade på den där hårda planen i Svenska Cupen så fick han ont igen och var tvungen att byta. Hade det varit sista matchen för säsongen, hade vi kanske riskerat mer. Men vi tar det säkra före det osäkra och han är inte med på lördag, konstaterar tränare Andreas Brännström.

Han berättar att han är nöjd med utgången från den matchen, även om det alltid finns möjlighet att göra saker och ting annorlunda.

– Man kan helt klart spela snabbare och bättre fotboll. Men cupen är alltid lite lurig och det handlar i slutändan framför allt om att gå vidare, helst utan förlängning och utan skador. Det mesta som vi önskade på förhand gick vår väg, så nu kan vi gå vidare och fokusera på serien.

På lördag får Dalkurd besök av Göteborgsklubben Örgryte IS, som avskedade tränaren Marcus Lantz i veckan efter en period med mindre bra resultat och uttåg ur cupen. Således är det en knepig utmaning som Dalkurd ställs inför i helgen, något som Brännström också slår fast.

– Man vill ju aldrig att ett tränarbyte ska ske precis innan man själv ska möta ett lag. Dels brukar de få en form av nytändning precis i början, lite av en mental boost, dessutom blir allt analysarbete förstört. De kan ändra om helt och ha helt andra instruktioner vid exempelvis fasta situationer eller i sin laguppställning. Så helt plötsligt möter man ett lag där man inte vet hur de spelar.

Att påstå att lördagens motståndare har underpresterat resultatmässigt under säsongen är ingen överdrift. Brännström håller med om att laget bör ligga högre upp i tabellen, sett till hur truppen ser ut och konstaterar att det är ett lag med en hel del tyngd.

– Individuellt sett, så är det ett lag som ska ligga topp fem i tabellen. Om man ser på truppen så har de spelare som Daniel Paulson, Johan Elmander och William Atashkadeh. Hakeem Araba är där nu också, så de har en massa offensiv kraft egentligen. Sedan är det ett lag med många kilon och centimetrar, som är tunga att möta på fasta situationer och som på något sätt har haft en dålig period efter sommaruppehållet.

Truppen mot Örgryte IS: Frank Pettersson, Robertino Kljajic; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Oscar Lundin, Malkolm Moënza, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Mohamed Bangura, Andrew Stadler, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Dalkurd FF – Örgryte IS

Lördag den 26 augusti, kl 18.00
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Domare: Victor Wolf

Biljetter till matchen köper du här: http://dalkurd.ebiljett.nu/