Efter en lite längre periods vila ska Dalkurd kliva in i en vecka med två tuffa matcher mot lag i toppen av tabellen. Först ut väntar en bortamatch mot Helsingborgs IF på tisdagskvällen. Tränare Andreas Brännström medger att veckan är viktig och betonar vikten av att komma ur de två kommande matcherna med goda resultat.

– Den här veckan är jätteviktig. Vi är ju ett av topp sex-lagen men i övrigt har vi inte mött något av de andra topplagen nu under hösten. Man skulle nästan kunna säga att vi har haft ett lätt spelchema på papperet, men nu är det ju inte så lätt i praktiken utan det gäller att vinna de matcherna också. Vi har levererat i de matcherna som vi ska, men nu går vi upp mot toppen, konstaterar Brännström.

När Dalkurd och Helsingborg möttes i Borlänge i våras, blev det en ensidig historia resultatmässigt. Men tisdagens motståndare har kommit igång lite på slutet och Brännström menar på att man får se upp för ett lite ”nytt” Helsingborg.

– Helsingborg är ett utav de lagen som har förändrats mest i sommar. Jag tänker främst på att de har fått in lite andra spelartyper i bland annat Darijan Bojanic och Lumala Abdu. De spelar på sin hemmaplan nu, men jag tror ändå att de har en respekt för oss och att de fortfarande kommer vara mer kontringsbaserade. Vi har märkt av det lite mer nu under hösten, att lagen i ännu större utsträckning har anpassat sig efter oss och att många spelar med låga försvar, säger Brännström och vidareutvecklar sitt svar:

– Om man ser till de två senaste matcherna efter att de har fått in Bojanic så är de lite skickligare med bollen högre upp i plan. Tidigare försökte de snabbt få upp bollen till anfallarna men nu har de ett lite annorlunda typ av spel, där Bojanic droppar ned och sätter de snabba yttrarna i spel. Det är något de inte hade förut, innan han kom dit. Så det är något vi får se upp med.

Mot Örgryte senast, blev Heradi Rashidi och Richard Yarsuvat skadade ungefär samtidigt, inom loppet av en mardrömsminut. Rashidi är indisponibel mot Helsingborg, men Yarsuvats skada var lindrigare än befarat och skyttekungen är tillgänglig för spel. Brännström berättar också att Ahmed Awad dessvärre ådragit sig en skada och missar tisdagens toppmatch.

– Awad var iväg på landslagsspel och fick där en känning i magmuskeln. Han är hemma igen men han är inte spelbar. Rashidi är tyvärr inte med efter skadan senast. Men Yarsuvat mår bra och han är spelklar. Det var en lättare stukning och han har tränat ganska länge sedan dess.

Truppen mot Helsingborgs IF: Robertino Kljajic, Frank Pettersson; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Jalid Kerkich Amar, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic; Mohamed Bangura, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Helsingborgs IF – Dalkurd FF

Tisdag den 5 september, kl 19.00
Spelplats: Olympia IP, Helsingborg
Domare: Johan Krantz

  • chiqita muz

    hej kan man köpa biljetten till matchen på olympia eller måsta man köpa inan matchen