Tisdagens toppmatch mellan Helsingborg och Dalkurd slutade som bekant oavgjort, efter ett mycket sent kvitteringsmål av skåningarna. Dalkurd är trots målet nya serieledare i Superettan. Med några dagars distans till den matchen tycker tränare Andreas Brännström att det fanns både positiva och negativa saker att ta med sig därifrån.

– Jag tycker väl inte vi gjorde några bra sista 30 minuter, så det fanns både bra och dåliga saker. Vi fick ett tungt psykologiskt mål mot oss innan halvtid och det var starkt av oss att gå ut och vända det i andra halvlek. Däremot tycker jag att vi tappade vårt tålamod sista halvtimmen och sen släpper vi in ett oerhört onödigt mål på slutet.

Nu blickar laget framåt och på lördag väntar Falkenbergs FF på hemmaplan. Hallänningarna, som spelade allsvensk fotboll så sent som förra säsongen, är ett av de formstarkare lagen i Superettan i dagsläget. Förra omgången blev det dock storförlust på hemmaplan mot Gefle med 0-4. Så det är ett revanschsuget Falkenberg som gästar Domnarvsvallen i helgen. Brännström är inte förvånad över lagets framfart denna säsong utan tycker det är väntat att de är med i toppen.

– Det är ett topplag som har fått smyga lite under radarn, men som egentligen har stora delar av sitt allsvenska lag kvar och även gjort en hel del bra värvningar på försäsongen. Så de ska ju vara med i toppen, de har slagit Brommapojkarna två gånger och slagit oss så det är ett lag som har en väldigt hög högsta nivå.

Rewan Amin fick sin tredje varning för säsongen mot Helsingborg, vilket innebär att mittfältaren missar helgens match. Det är ett avbräck som kan bli kännbart, menar Brännström.

– Det är klart att det påverkar då han har spelat alla matcher hittills. Så vi kommer få göra om lite.

Robin Tranberg har haft en del skadeproblem under säsongen och mot Helsingborg gjorde sig problemen påminda igen. Försvararen tvingades kliva av matchen, men är spelklar mot Falkenberg.

– Han har samma problem som tidigare. Vi har ett problem där som vi inte har lyckats få bukt med. Däremot mår han ju ganska bra några dagar efter, så han är alltid spelbar. Men det är ett problem som vi måste försöka hitta en lösning på, förklarar Brännström.

Ett glädjeämne är däremot att såväl Heradi Rashidi som Ahmed Awad har återhämtat sig från sina skador och bägge spelarna är disponibla till lördagens match.

Truppen mot Falkenbergs FF: Robertino Kljajic, Frank Pettersson; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rawez Lawan, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Mohamed Bangura, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Dalkurd FF – Falkenbergs FF

Lördag den 9 september, kl 18.00
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Domare: Granit Maqedonci

Slipp köa och spara några kronor, genom att förköpa dina biljetter till matchen här: http://dalkurd.ebiljett.nu/