Efter den blytunga segern på övertid borta mot Gefle förra helgen, har laget tränat på lika intensivt som vanligt i veckan. En ny bortamatch väntar i helgen, när hemmastarka Varberg ska besökas på västkusten. Tabellelvan Varberg har blivit indragna i streckstriden i den nedre tabellhalvan, mycket på grund av bortaspelet. Men hemma på Påskbergsvallen är laget ett av seriens absolut bästa.

– Varberg är nog det lag som skiljer sig mest när det kommer till hemma- kontra bortaspelet. De ligger sist i bortatabellen med noll segrar men har väldigt många poäng på hemmaplan, konstaterar Dalkurd-tränaren Andreas Brännström och fortsätter:

– Varberg är bra på att få matchbilden dit de vill. Det är ett av seriens bästa lag när det kommer till mål på fasta situationer. Även om vi är Dalkurd, så behöver vi ibland acceptera att vi inte är lika dominanta i någon match här och där. Så kommer det troligtvis bli i helgen, att vi får göra saker som vi inte riktigt förknippar oss med. Vi kommer få jobba lite fler andrabollar och vi kommer att få försvara med lite fler spelare på fasta situationer, för de lyfter ju in mycket folk där. Men det är viktigt att visa att vi kan det också.

Lördagens match är en av säsongens svåraste och uppgiften blir inte lättare av att laget tvingas klara sig utan lagkaptenen Rawez Lawan. Mittfältaren fick en varning i den förra matchen mot Gefle och får stå över Varberg-matchen. Brännström slår fast att det är ett stort avbräck, men är också noga med att påpeka att man har en plan för hur man ska lösa situationen.

– Det är något som ingår i fotbollen. Vi har klarat oss bra från avstängningar i år men ibland är de oundvikliga och då får man försöka lösa det. Vi tappar självklart något med Lawans avstängning, för han har ju en enorm arbetskapacitet och en förmåga att ta sig in i boxen vid nästan varje anfall. Han har varit väldigt viktig för oss. Det är bara att kolla på hans poängskörd i år så ser man att det är högt. Det går inte att ersätta en spelare rakt av. Alla spelare har olika egenskaper så vi får istället försöka att vara starkare och lite skickligare på andra saker, förklarar Brännström.

Förutom Lawans avstängning är resten av truppen tillgängliga för spel.

Truppen mot Varbergs BoIS: Robertino Kljajic, Frank Pettersson; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Mohamed Bangura, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Varbergs BoIS – Dalkurd FF

Lördag den 23 september, kl 16.00
Spelplats: Påskbergsvallen, Varberg
Domare: Nermin Cisic