En olycka kommer sällan ensam, brukar det heta. Matchen mot Varbergs BoIS FC förra helgen är ett bevis på detta, om något. Inte nog med att Dalkurd förlorade med 0-1, blev även tre försvarare avstängda och missar söndagens match mot Syrianska FC. Alex De John blev utvisad medan Henrik Löfkvist och Robin Tranberg fick syna gula kort. Det har skapat en hel del huvudbry för Dalkurd-tränaren Andreas Brännström, som medger att man har fått fila en hel del för att finna en lösning på problemet.

– Avstängningar är egentligen inga problem, så länge de inte är i samma lagdel. Man kan ha en forward och en mittfältare avstängda samtidigt. Men det blir oftast problem när det är i samma lagdel. Så vi har fått ändra om lite och testa lite saker på träning och det kommer att se lite annorlunda ut än det brukar, säger Brännström.

Med endast två renodlade mittbackar tillgängliga har ett alternativ varit att ändra om till en fyrbackslinje. Men det är inget som är aktuellt, menar Brännström.

– Trebackslinjen är vi ändå trygga i. Vi har inga problem att byta spelsystem. Men har man en helt annorlunda backlinje och ska behöva byta spelsystem också, blir det lite för rörigt, konstaterar Brännström.

Söndagens motståndare Syrianska fajtas i den nedre tabellhalvan. I förra helgens viktiga streckmatch mot Gefle, förlorade laget med 1-2, trots att man tagit ledningen. Syrianska söker således revansch, men även de saknar ett par spelare inför söndagens match. Mattias Liljestrand och Mattias Genc är bägge avstängda. Dessutom är mittbacken Adi Terzic och mittfältaren George Makdessi skadade. Trots att Syrianska är ett lag som är i akut behov av trepoängare, tror Brännström att laget kommer att agera mer försiktigt på Domnarvsvallen.

– Det är ett ganska bollskickligt lag och har haft en hel del boll i många matcher. Men vi har lärt oss nu att framför allt på hösten, så är det inte många lag som kommer hit och är särskilt modiga. De flesta lag ligger lågt på egen planhalva, så jag tror att vi kan vänta oss en liknande matchbild denna gång också, avslutar Brännström.

Truppen mot Syrianska FC: Robertino Kljajic, Frank Pettersson; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Jalid Kerkich Amar; Ammar Ahmed, Rewan Amin, Rawez Lawan, Oscar Lundin, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Ahmed Awad, Mohamed Bangura, Andrew Stadler, Yukiya Sugita, Richard Yarsuvat

 

MATCHINFO

Dalkurd FF – Syrianska FC

Söndag den 1 oktober, kl 15.00
Spelplats: Domnarvsvallen, Borlänge
Domare: Johan Krantz

Slipp köa och spara några kronor, genom att förköpa dina biljetter till matchen här: http://dalkurd.ebiljett.nu/