Richard Yarsuvat kom till Dalkurd inför denna säsong från Norrby IF, där han blev skyttekung i Division 1 Södra och var med att skjuta upp klubben i Superettan. Anfallaren har snabbt blivit en publikfavorit i Dalkurd, inte minst på grund av alla mål under säsongen. Men Dalkurd-fansen tog Yarsuvat till sina hjärtan redan innan han anslöt till klubben.

I kvalet till Superettan mot Assyriska FF, gjorde Yarsuvat två mål och var högst bidragande till att Norrby besegrade Södertälje-klubben. Det var något som uppskattades av Dalkurd-fansen, som ordnade fram en present till Yarsuvat när han blev klar för klubben.

– Det stämmer. Jag fick baklava i present för att ha gjort de två målen. Jag hade hört att de skulle skicka det med posten, men de kom förbi med det när vi spelade mot AIK i Svenska Cupen istället. Det var kul att fansen bjöd på lite baklava. Tyvärr fick jag inte smaka något, för ”Brännan” (Dalkurd-tränaren Andreas Brännström, reds. anm.) åt ju upp allt (skratt). Skämt åsido, jag är tacksam över gesten och det var kul att få en present av dem, säger Yarsuvat.

Yarsuvat har kommit in bra i laget och leder skytteligan i Superettan med 17 mål, i skrivande stund. Anfallaren har spelat i Superettan tidigare, men utan att komma upp i liknande siffror målmässigt. Han berättar att han har utvecklats mycket under året och förklarar att han trivs bra i Dalkurd.

– Jag har faktiskt utvecklats mycket i år. Jag har haft lite svårt i Superettan innan i min karriär. Jag har varit i Superettan-klubbar där jag inte riktigt har lyckats tidigare. Jag tror inte bara det har handlat om det fotbollsmässiga utan det har handlat om självförtroendet och mycket runtomkring också. Jag är dock väldigt nöjd med den här säsongen och självförtroendet har varit bra. Så jag är glad över att ha tagit det här steget i Dalkurd, förklarar Yarsuvat.

Anfallaren fortsätter med att berätta vad han tror är anledningen till att han har lyckats bättre i år i Dalkurd, jämfört med hur det har gått tidigare.

– Det har varit en mer annorlunda roll för mig här, där jag har fått löpa mer i djupled. I Norrby var det mer att komma ned, hämta boll och vara med och bygga upp spelet. Men här har det varit lite enklare, därför att jag får gå mer på djupet och det gör att jag får bollarna närmre mål. Så det har väl varit en stor anledning till varför jag har gjort så mycket mål, konstaterar Yarsuvat.

Efter att ha visat sina kvalitéer i Superettan i år, ser Yarsuvat fram emot utmaningen att spela i Allsvenskan. Han berättar att målet alltid har varit att spela i den högsta fotbollsserien i Sverige och bevisa sig där.

– Jag har alltid velat spela i Allsvenskan. Jag spelade fem matcher i Allsvenskan med Elfsborg, men det var några år sedan. Sedan efter det har det gått… ja, inte tungt, men det har varit lite jobbigare. Så målet har alltid varit att komma till Allsvenskan och nu är vi där, säger Dalkurd-anfallaren.

Du blev skyttekung i Division 1 Södra ifjol, du är på god väg att vinna skytteligan i Superettan i år. Är siktet inställt på att vinna skytteligan även i Allsvenskan nästa år och slå till med något av ett ”hattrick”?

– Jag har faktiskt inte tänkt så långt. Vi har haft fokus på att ta oss upp i år och Allsvenskan får jag fokusera på nästa säsong. Nu ska jag försöka vinna skytteligan i Superettan, men det är klart att det hade varit kul att göra det även i Allsvenskan, avslutar Yarsuvat.