Det allsvenska kontraktet säkrades förra helgen hemma mot Gais och det har varit en speciell vecka för Dalkurd-spelarna. Tränaren Andreas Brännström berättar att det varit en knackig start på träningsveckan, men att det successivt blivit bättre.

– Man kan väl säga så här. Den första träningen efter matchen var inte så bra. Spelarna var kvar i den här härliga känslan, med allsvenskt firande och allt vad det innebär. Men de senaste dagarna har sett bättre ut, konstaterar Brännström.

I helgen spelas Superettan-säsongens sista match, vilket också betyder säsongens längsta bortaresa. Tabelltrean Trelleborgs FF, som redan har säkrat kvalplatsen till Allsvenskan, gästas. Dalkurd har chans att ta seriesegern vid seger i lördagens match, samtidigt som serieledaren Brommapojkarna tappar poäng i sin match mot Gefle. Brännström medger att chansen till seriesegern ger laget en extra motivation inför matchen.

– Det är skönt att vi fick det lite gratis här, att vi kan vinna serien om vi gör en bra insats. Nu fick vi lite av ett nytt mål att sikta mot, så jag hoppas att det kan hjälpa oss. Annars kanske det hade varit en avslagen match. Men nu har vi istället fått en god chans till segern, säger Brännström och fortsätter:

– Det är en lite svårare plan där nere, så det kan bli lite mer kamp. Men jag hoppas att det syns på oss att vi har mer att spela för.

Dalkurd tvingas klara sig utan en rad spelare. Bland annat är Ahmed Awad avstängd, men även Ammar Ahmed och Richard Yarsuvat missar matchen på grund av skador. En trevlig överraskning är dock att 16-årige anfallstalangen Pontus Jonsson, som normalt håller till i Dalkurds ungdomslag och gör det bra, får chansen. Ynglingen är med i matchtruppen som åker ned till Skåne på fredagen. Brännström berättar hur det ligger till med Ahmed och Yarsuvat.

– Ammar kom ju till Dalkurd med en del problem i ljumsken och vi har hållit det ganska bra hela året. Men han stannar hemma nu och har gått in i rehab. Han kom hit i början på året och har gjort det jäkligt bra, men nu får han ta tag i den där ljumsken så att han kan starta igång säsongen i januari helt frisk. Det är samma med ”Ricky”, som skadade foten mot Örgryte. Han har haft lite problem sedan dess, till och från. Men det är samma där som med Ammar, vi har tagit av han från spel denna säsong. Han har krigat på med problem i den där foten sedan Örgryte-matchen, men nu får han vila och återhämta sig.

Truppen mot Trelleborgs FF: Robertino Kljajic, Frank Pettersson; Peshraw Azizi, Kujtim Bala, Kebba Ceesay, Alex De John, Jalid Kerkich Amar, Henrik Löfkvist, Robin Tranberg; Rewan Amin, Rawez Lawan, Oscar Lundin, Malkolm Moënza, Predrag Randelovic, Heradi Rashidi; Pontus Jonsson, Andrew Stadler, Yukiya Sugita

 

MATCHINFO

Trelleborgs FF – Dalkurd FF

Lördag den 4 november, kl 16.00
Spelplats: Vångavallen, Trelleborg
Domare: Jonas Karlsson