Dalkurd FF:s nya hemvist blir, från och med 2018, i Uppsala
Dalkurd FF bildades 2004 av personer som kände stort engagemang för att ge ungdomar hopp och framtidstro grundat på rättvisa, värdighet, respekt och glädje. Klubben bildades av personer utan
föreningserfarenhet men utbildades genom studiecirklar.

Från garagemöten till Allsvenskan
Med begränsade möjligheter har Dalkurd FF nått stora framgångar. Dalkurd FF skapade historia när klubben nådde Allsvenskan. Samtidigt hade föreningen ett garage som klubbhus, så sent som 2009. Idag bedriver Dalkurd FF elitverksamhet och har en akademi för ungdomar där Borlänge Kommun endast upplåtit en lokal på Domnarvsvallen på 30 kvadratmeter utan tillgång till rinnande vatten och toalett. Mer än så har inte samarbetet med kommunen gett.

Dalkurds skriftliga begäran om möte med kommunen
Dalkurd FF har i olika omgångar försökt utveckla en dialog och relation med Borlänge Kommun men har istället bemötts med att föreningen har motarbetats. Den 19 oktober 2017 skickade föreningen ett skriftligt önskemål om ett möte med Borlänge Kommun för att få till en fungerande dialog och kommunikation. Kommunen har valt att inte svara på mötesförfrågan. Dalkurd FF har in i det sista försökt skapa förutsättningar för en god dialog med syftet att hitta lösningar, men utan intresse från Borlänge Kommun. Det ska tydliggöras att arenafrågan har varit en parentes i ett förhållande som har haltat i många år.

Enhälligt beslut att flytta till Uppsala
Dalkurd FF:s styrelse har därför enhälligt beslutat att föreningens framtida utveckling och hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge.

Dalkurds ungdomsverksamhet fortsätter existera Borlänge
Dalkurd FF:s ungdomsverksamhet kommer fortsätta att existera i Borlänge, men drivas vidare i andra former. Dalkurd FF kommer även fortsättningsvis ekonomiskt bidra till att skapa förutsättningar för att ungdomar ska spela fotboll i Borlänge.

Dalkurd vill vara med och utveckla Uppsala som idrottsstad
Dalkurd FF vill i sin nya hemstad söka synergier med andra föreningar och oavsett idrott- eller divisionstillhörighet vill vi vara med att utveckla Uppsala som idrottsstad.

 • Margareta Spåmans Ost

  Urtrist att höra att Borlänge kommun är så ointresserade att de inte ens hörsammat inbjudan från Dalkurd till en dialog! Urtrist att inte kommunen har lagt två strån i kors för att få ha Dalkurd kvar i Borlänge! Urtrist att vi inte får ha ett allsvenskt lag kvar i Borlänge! Urtrist att vi inte får känna feststämning när allsvenskan skulle få spela sina matcher här! Urtrist! Detta är en stor prestigeförlust för kommunen!

 • Bästa fotbollsrelaterade som hänt mig i Sverige. Vi ska ta hand om er och vara med er i vått och torrt. Fyfan vad härligt för Uppsala <3 #BjiKurdistan

 • İsmet Uzun

  JAG TYCKER ATT DET ÄR EN BRA BESLUT.
  FÖR DEN FÖRSTA, UPSALA ÄR NÄRA STOCKHOLM OCH MÅNGA STICKHOLMARE KOMMER ATT VARA PÅ HEMMAMATCHER.
  FÖR DEN ANDRA, NÄRA ARLANDA.MÅNGA DALKURDS FANS FRÅN EUROPA KAN TA SIG DIT LÄTTARE.
  FÖR DEN TREDJE, MÅNGA DALKURDS FANS BOR I UPSALA.
  FÖR DEN FJÄRDE UPSALA BLIR EN CENTRUM OCH ÄR LÄTTARE FÖR OSS GÄVLEBORGARE ATT TA SIG DIT.
  JAG GRATAR ER FÖR DEN KLOKA BESLUTET.
  HÄLSNINGAR.
  ISMET UZUN.

 • Savita Sofia Norgren

  Sorg i mitt hjärta <3
  Lider med alla ungdomar. Och skäms över Borlänge Kommun.
  En fantastisk förening lämnar staden. Känner sorg.

 • Jonny Sebastian Heikinpoika Ky

  Saken är väl den att samma personer har suttit i kommunen under tiotals år. Och dessa har favoriserat Brage och brukar svågerpolitik i alla syften. Vi måste rösta bort dom bakåsträvande idi*ter som inte fattar hur negativt Dalkurds flytta från Borlänge kommer vara.

 • Mohamed

  Byt namn då eller siktir långt

 • disqus_DECSJVXCk3

  Förstår inte, spelar vi i Uppsala 2018 också då eller? Eller är det bara ny hemvist? Står ju Gävle 2018 överallt..