Efter totalt sex år tillsammans – fördelade på två olika sejourer – går Dalkurd FF och Frank Pettersson skilda vägar. Pettersson kom till Dalkurd första gången inför säsongen 2010. Han spenderade två säsonger i klubben, innan flyttlasset gick till Jönköpings Södra. I januari 2013 återvände Pettersson till Dalkurd på lån från Jönköping-klubben och efter en lyckosam säsong i Division 1 Norra, blev målvakten kvar i Dalkurd där han skrev på ett permanent kontrakt. Under säsongen 2017 spelade Frank Pettersson samtliga 30 matcher i Superettan och var med sina tolv hållna nollor en starkt bidragande orsak till att det allsvenska avancemanget säkrades. Petterssons kontrakt med Dalkurd gick ut efter säsongen och efter totalt 160 matcher i Dalkurd-tröjan väljer 33-åringen att lämna klubben.

– Frank har varit en trygg sista utpost under många år och det är naturligtvis tråkigt att han lämnar klubben, säger sportchefen Adil Kizil och fortsätter:

– Vi ville verkligen behålla Frank och gjorde allt vi kunde för att få till en lösning. Han har varit tydlig med att han har varit väldigt nöjd med sin tid i Dalkurd, men han har sökt en trygg helhetslösning för sig själv och familjen. Det är något som han har blivit erbjuden i Jönköpings Södra, slår Kizil fast.

Under åren i Dalkurd har Frank varit professionell, en pålitlig och trygg målvakt men framför allt visat upp en lojalitet och hängivenhet som har varit oerhört uppskattat. Vi tackar han för denna tid och önskar han stort lycka till med framtida åtaganden.