Den norske mittfältaren Oliver Berg är klar för Dalkurd. Den 24-årige mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Mittfältaren kommer närmast från den norska Tippeligan, där han spenderat två säsonger i Odds BK. Spelaren berättar att han är glad över att ha skrivit på för Dalkurd.

– Jag har läst på lite om klubben efter att första kontakten togs. Jag var i möte med sportchefen och tränaren och efter det blev jag väldigt sugen på att vara med på Dalkurds fortsatta resa, säger Berg.

Under den gångna säsongen i Odds BK spelade Berg 25 matcher i Tippeligan, där han gjorde ett mål och fyra assist. Han beskriver sig själv som en hårt arbetande mittfältsmotor.

– Jag är en mittfältsspelare först och främst och har en bra arbetskapacitet. Jag är en tvåvägsspelare, med snabba fötter som är bra med boll, slår Berg fast.

Sportchef Adil Kizil är väldigt nöjd med nyförvärvet och tror att han kommer att tillföra mycket till Dalkurds spel.

– Oliver är en väldigt bra spelare. Det är en spelartyp som vi saknar i dagens trupp. Han är en box-to-box-mittfältare med hög arbetskapacitet. Trots sin unga ålder är han väldigt skicklig. Han har gjort det bra i Norge och vi tror att det finns mycket mer att hämta. Jag tror att han kommer att passa väl in i vårt sätt att spela, säger Kizil.