Dalkurd har gjort klart med den 21-åriga målvakten Sixten Mohlin, på lån från Malmö FF. Mohlin har tillhört Malmö FF under hela sin fotbollsuppväxt och har rutin från ungdomslandslagen.

– Jag kom till Malmö FF från Åhus när jag var 12 år gammal och har tillhört klubben ända sedan dess. Sedan har jag varit utlånad till Västerås SK och Kristanstad FC. Jag har spelat i alla ungdomslandslagen utom U21 och var med och vann VM-brons med U17-landslaget 2013, berättar Mohlin.

Mohlin berättar att han känner till Dalkurd väl och att en bidragande orsak till att det blev Dalkurd är tränaren Azrudin Valentic.

– Dels var det på grund av tränaren. Jag har hört mycket gott om honom och det känns inspirerande att jobba med han. Sedan är Dalkurd ett roligt lag som spelar en passningsorienterad fotboll och det blir en bra möjlighet för mig, förklarar Mohlin.

Den kommande säsongen kommer bli en stor utmaning, berättar Mohlin. Men målvakten ser fram emot den kommande säsongen med stor tillförsikt.

– Det kommer att bli tufft men jäkligt spännande och det blir en rolig utmaning. Jag är taggad över att komma igång och det ska bli väldigt roligt, säger Mohlin.

Dalkurd inleder tävlingssäsongen borta mot Malmö FF i Svenska Cupen, något som Mohlin ser lite extra fram emot.

– För egen del kommer det bli roligt. Det är alltid motiverande att spela mot det bästa laget och förhoppningsvis ska vi slå dem, säger Mohlin.