Dalkurd har värvat ytterbacken Simon Strand, som närmast spelade för den danska klubben Lyngby. Strand, som har skrivit på ett treårskontrakt med Dalkurd, är nöjd över att ha anslutit till klubben.

– Jag är glad över att ha kommit till Dalkurd. Jag vet att klubben har velat ha mig tidigare, men en övergång har inte gått att genomför förrän nu. Jag tror att min spelstil kan komma till sin rätt här. Jag är främst en wingback och jag hoppas kunna bidra med mycket poäng från vänsterkanten, säger Strand och fortsätter:

– Jag har inte spelat i Allsvenskan tidigare, så det ska bli kul och det är något jag ser fram emot. Jag har fått ett gott intryck av klubben efter samtal med sportchefen och ”Valli”, så det ska bli kul att komma igång, säger Strand.

Sportchefen Adil Kizil är nöjd med värvningen av Simon Strand och kommenterar den så här:

– Det är en spelare som vi känner till väldigt väl, som vi har velat ha tidigare, men som vi inte lyckades värva då. Nu när möjligheten dök upp, så är vi mycket glada över att Simon valde Dalkurd, trots att det fanns intresse från andra klubbar. Det är en spelare som gör oss väldigt flexibla och som är användbar på många positioner. Men han är först och främst värvad som wingback, säger Kizil.