Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Den sista matchen i Grupp A, i Svenska Cupen, spelas på söndagen och det betyder också att det är årets första hemmamatch i tävlingssammanhang. Gefle IF står för motståndet. Det är en match som inte betyder något för något av lagen, då bägge är utslagna ur cupen. Det är däremot en match av vikt, i form av nyttigt matchande inför den allsvenska säsongen, som är mindre än en månad bort.

Dalkurd följde upp den fina insatsen mot Malmö FF i den första cupmatchen, med att förlora mot IF Brommapojkarna, med 0-2, för en vecka sedan. Det var såväl en poängmässig, som spelmässig missräkning.
När det kommer till skadesituationen, så ljusnar den något. Ahmed Awad är åter disponibel för spel. Däremot saknas Alexander Ekblad och Ferhad Ayaz fortsatt på grund av skador.

Gefle IF klarade sig kvar i Superettan ifjol, med minsta möjliga marginal. Laget har bytt tränare och leds numera av den gamle landslagsförsvararen Johan Mjällby. Man har också en del nya spelare i truppen och bland dessa finns förre Dalkurd-anfallaren Erik Törnros, som spelade i klubben mellan 2015-2016.
Så här långt i cupspelet står Gefle, precis som Dalkurd på noll poäng. Laget inledde de med en 0-2-förlust borta mot IF Brommapojkarna. Förra helgens match mot Malmö FF slutade med en 0-3-förlust.

DALKURD FF – GEFLE IF
Söndag 4 mars, kl 17.00
Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Victor Wolf
Köp biljetter till matchen här: dalkurd.ebiljett.nu/
Kan du inte vara på plats? Se matchen på Cmore. Beställ Standard Sport-paketet här, så stöttar du även Dalkurd, då en del av beloppet går till föreningen: Skaffa Cmore Standard Sport