Den av flera allsvenska klubbar eftertraktade anfallarens nästa klubbadress är klar. Mohamed Buya Turay blev idag klar för Dalkurd. Kontraktet är på 3 år och han ansluter omedelbart till truppen.

Mohamed Buya Turay är 23 år gammal, ursprungligen från Sierra Leone och kommer närmast från AFC Eskilstuna där han har spelat de två senaste säsongerna. Huvudpersonen själv är nöjd över att ha anslutit till Dalkurd.

– Jag är väldigt glad därför att det här var vad jag väntade på. Jag har väntat så länge på att få veta vart jag kommer att spela. Nu är jag i Dalkurd, jag är glad över att vara här. Jag ska göra min grej och göra det som är bäst för klubben, som alltid, säger Buya Turay.

Dalkurds och Buya Turays vägar har korsats tidigare i spelarens karriär, bland annat säsongen 2016 i Superettan. Han berättar att han har god koll på Dalkurd sedan tidigare och känner sig motiverad över de tydliga ambitioner klubben har och av att få vara med på Dalkurds resa mot nya, större framgångar.

– Jag kan säga så här, att jag är precis som Dalkurd när det gäller den biten. De mål som klubben siktar mot passar mig perfekt, för jag är likadan. Jag siktar alltid högre och nu är jag i Dalkurd och vi ska sikta mot våra mål tillsammans, berättar Buya Turay.

Säsongen 2016 i Superettan, som ledde till steget upp till Allsvenskan för AFC Eskilstuna, var Buya Turay en högst bidragande orsak till det avancemanget genom sina tio mål och sju assist. Under sin debutsäsong i Allsvenskan 2017 svarade Buya Turay för nio mål, siffror som han hoppas kunna förbättra i år i Dalkurds tröja.

– Först av allt ville jag komma till en klubb som tror på mig, framför allt tränaren. Tränaren känner väl till mig och jag känner till honom, sedan hans tid i Assyriska. Så jag vet att han tror på mig och tränare som tror på mig får alltid ut det bästa av mig. Jag kommer ge allt jag kan, för att göra mer i år, än vad jag gjorde i AFC ifjol, säger Buya Turay.

Sportchef Adil Kizil är väldigt nöjd med att Buya Turay har anslutit till klubben. Här ger han  sin syn på värvningen och berättar bland annat hur Buya Turay kan förbättra Dalkurd.

– Vi är väldigt glada att ha Buya Turay här hos oss. Det är en spelare som vi har väldigt god koll på. För oss som föreningen känns det väldigt bra att vi vet att vi är så attraktiva, att vi kan locka till oss spelare av den här kalibern. Speciellt med tanke på att vi känner till att intresset har varit väldigt stort kring Buya Turay och vi ser väldigt mycket fram emot att se honom hos oss, berättar Kizil.