Dalkurd blir företagspartner med Stiftelsen Min Stora Dag

Klubben grundades av ett socialt projekt i Borlänge 2004 till direkt följd av många ungdomars brokiga vardag. Dalkurd FF skulle verka som ett alternativ till orolighet och en möjlighet till en bra framtid. Den delen av det sociala ansvaret har följt med hela vägen och är en plikt, ett arbete och ett mål som aldrig upphör i Dalkurd Fotboll. Det finns många föreningar som jobbar med ett socialt ansvar – Dalkurd föddes med ett socialt ansvar.

När laget i den allsvenska premiären kliver ut på Friends Arena den 2 april är det en mycket “Stor dag” för alla spelare, ledare, partners och supportrar i och utanför Sverige, som på olika sätt har en stark relation till Dalkurd. Det vill Telekomföretaget Fastlink som är Dalkurds huvudpartner göra något bra av och de har bestämt sig för att tillsammans med klubben göra något positivt med den starka exponeringen som kommer med att vara tröjsponsor.

Fastlink vill därför tillsammans med Dalkurd uppmärksamma det första historiska året i Allsvenskan genom att låta exponeringen gå som gåva till en organisation som gör stor skillnad i barns liv, Stiftelsen Min Stora Dag. Organisationen kommer att synas på framsidan av Dalkurds matchtröja i Allsvenskan 2018, för att uppmärksamma fler människor om det stora och viktiga arbete som organisationen gör. Dalkurd kommer också att initiera en kampanj bland sina supportrar och partners, i och utanför Sverige, i syfte att samla in minst 300 000: – som ska skänkas till organisationen och deras framgångsrika arbete.

– Att ta ansvar och bidra är prioriterade frågor för vårt företag. När jag hörde om det viktiga och fina arbete Min Stora Dag gör för att göra skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar/diagnoser i Sverige, kändes det självklart att vara med och bidra till deras arbete, säger Kawa Junad, huvudägare och VD i Fastlink.

– Jag har på olika sätt i mina yrkesroller genom åren haft kontakt med Min Stora Dag och lärt känna dem väl och på nära håll följt deras fina arbete. Att få se dem på Dalkurds tröjor I Allsvenskan och bidra till deras arbete gör mig glad och riktigt stolt”, säger Mikael Ahlerup, VD i Dalkurd.

– Vi är glada över samarbetet med Dalkurd och ser fram emot att många på det här sättet lära känna Min Stora Dag. Det bidrar till att ännu fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får en chans till en värdefull paus, säger Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som finns för att göra skillnad för barn i Sverige med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser. De skapar en värdefull paus från en tuff tillvaro där barnen får något att hämta kraft från långt framöver. Min Stora Dag granskas årligen av Svensk Insamlingskontroll som även fördelar 90-konton. H.K.H Prinsessan Madeleine är organisationens beskyddare.

Mer information om Min Stora Dag: www.minstoradag.org