Den 30-åriga offensiva mittfältaren Johan Bertilsson är klar för Dalkurd. Spelaren, som närmast kommer från Östersunds FK, har varit en eftertraktad spelare, men har nu valt att skriva på ett 2-årskontrakt med Dalkurd. Under fjolårssäsongen gjorde Bertilsson sju mål och en assist på 19 matcher i Allsvenskan. Säsongen 2016 stod han för åtta mål och nio assist i Gefle IF i Allsvenskan. Bertilsson själv är nöjd över att ha anslutit till Dalkurd.

– Jag har fått ett jättebra intryck av klubben, av tränare, av sportchef och av alla jag har träffat. Vad jag har hört så är det en jättebra stämning i laget och det man har sett när man har följt dem utifrån, vilken snabb resa föreningen har gjort så tror jag att man går en bra framtid tillmötes, säger Bertilsson.

Spelaren har bland annat ett förflutet i Polen som utlandsproffs i Zaglebie Lubin och var med på Östersunds Europa League-äventyr under det gångna året. Han berättar att Dalkurds högt ställda mål och förväntningar passar väl ihop med hans egna ambitioner.

– Nej, men det är samma för min del, att man ska sikta så högt det bara går. Jag har varit med Östersund i ett år och man kan lyckas med saker som folk inte tror på. Så det är helt rätt inställning och mentalitet i föreningen, förklarar Bertilsson.

Den allsvenska premiären är bara några dagar bort och förväntningarna är höga på säsongen, såväl i Dalkurd som hos Bertilsson själv. Han berättar att han ser fram emot den stundande säsongen och kan inte vänta med att komma igång i sin nya klubb.

– Det är snabbt på här, men det är jättespännande och roligt att få börja direkt med AIK borta på Friends, i Dalkurds första match i Allsvenskan. Det är jättestort och det är bara att fortsätta på samma sätt som Dalkurd har gjort. För min del handlar det om att komma in i det så fort som möjligt, lära mig det taktiska och hur ”Valli” vill spela och lära känna mina nya lagkamrater och skapa relationer, berättar Bertilsson.

Sportchef Adil Kizil berättar att Bertilsson är en spelare som man har följt länge och som passar väl in i det sätt som föreningen vill spela. Han är mycket nöjd med att Bertilsson har anslutit till Dalkurd.

–Det är en spelare som vi väldigt gärna ville ha in. Det är en spelare som passar in i exakt den profilen som vi sökte. Vi är väldigt glada över att ha fått in Johan med tanke på att det funnits ett stort intresse för honom. Sedan är Johan en spelare som har presterat på den här nivån under en längre tid. Han är en poängspelare som gör både mål och assist och har gjort det på den här nivån. För oss känns det väldigt bra att få in en spelare som har den erfarenheten och det är en fantastisk person, säger Kizil.