Den unge målvakten Leopold Wahlstedt, som har tränat med Dalkurd den senaste tiden, har skrivit på ett korttidskontrakt med klubben. 18-åriga Wahlstedt kommer närmast från FC Djursholm, där han främst har spelat i ungdomslagen, och kommer spela i Dalkurd fram till i sommar.

– Jag började spela i AIK i väldigt ung ålder och gjorde det fram till 15 års ålder, med undantag en kortare period då jag spelade i min lokala förening Norrtulls SK. Inför U17-året gick jag från AIK till FC Djursholm, där jag spelade med U17-laget. Vi gick till SM-final i U17 efter att bland annat ha slagit ut IFK Göteborg, berättar Wahlstedt och fortsätter:

– Förra året spelade jag i U19 Allsvenskan med FC Djursholm och jag har även spelat en U19-landskamp mot Norge och varit med på ett antal landslagsläger på Bosön, säger Wahlstedt.

Den unge målvakten berättar att han är mycket glad över att ha kommit till Dalkurd och att han har fått ett väldigt bra intryck av klubben.

– Det är jättekul och jag ser fram emot att få träna med ett allsvenskt lag. Självklart är målet att göra så bra ifrån mig som möjligt och få ett längre kontrakt, berättar Wahlstedt.

– Dalkurd är en väldigt familjär klubb, det är bra stämning i spelartruppen och jag har blivit mottagen på ett bra sätt. Sedan är det kul att ha kommit till en förening med många fans, som alltid stöttar laget. Det märktes inte minst mot AIK i premiären. Jag har ju mest spelat ungdomsfotboll tidigare och då brukar det främst vara familjemedlemmar i publiken, så det är väldigt roligt att ha kommit till Dalkurd, avslutar Wahlstedt.

Sportchef Adil Kizil kommenterar värvningen av den unge målvakten.

– Vi ville ha tre målvakter i truppen. Leopold har tränat med oss ett tag nu och visat att han är en talangfull målvakt, berättar Kizil.

 

Du har väl köpt biljetter till hemmapremiären på söndag? Vi tar emot Östersunds FK på Gavlevallen. Köp dina biljetter HÄR!