Foto: Andreas Sandströšm/Bildbyrån

Dalkurd stod för en klockren kollektiv insats mot Östersunds FK i förra omgången. Defensiven var ramstark och offensiven fungerade som den skulle, med tre mål framåt. En av spelarna som stod för en helgjuten insats var Ferhad Ayaz. Den vindsnabbe yttermittfältaren har haft en något tyngre försäsong, då han har återhämtat sig från en skada. Men mot Östersund var Ayaz tillbaka i spel och i startelvan, något han naturligtvis är väldigt glad över.

– Det var skönt att få spela igen. Jag hade längtat efter att få spela och att göra det från start var ännu skönare. Jag hade inte spelat på länge och nu var jag tillbaka i startelvan, vi gör en bra match, håller nollan och vinner. Så allt var perfekt. Det kunde inte bli bättre, förklarar Ayaz.

23-åringen var ett ständigt hot i den första halvleken, med sin snabbhet och sin teknik. Dessvärre tvingades Ayaz utgå strax efter halvtidspausen med kramp. Men han försäkrar att det inte var något allvarligt och att han mår bra i dagsläget.

– Läget är bra idag. Jag hade som sagt inte spelat match på länge, så kroppen är inte riktigt van vid det än. Men det kommer att komma med tiden och efter några matcher kommer det att bli bättre, berättar Ayaz.

Läget i truppen är bra. Laget har återhämtat sig efter söndagens match och förberett sig inför lördagens match mot BK Häcken. Göteborgslaget hade det tyngre förra helgen och förlorade borta mot Brommapojkarna med 0-2. I den matchen fick Häcken mittfältarna Alexander Faltsetas och Daleho Irandust utvisade och bägge spelarna missar således matchen mot Dalkurd. Mittbacken Juhani Ojala fick utgå med en skada och är också indisponibel i lördagens match. Avbräcken till trots, tror Ayaz på en svår match mot en tuff motståndare.

– De är jättestarka på hemmaplan, det är inte många lag som får med sig poäng därifrån. De har ett bra lag med många bra spelare. Visst har de flera avbräck mot oss, men spelarna som kommer att ersätta är minst lika bra. Men vi ska spela vårt spel och göra det vi är bäst på och försöka få med oss ett bra resultat från matchen, säger Ayaz.

BK HÄCKEN – DALKURD FF
Lördag 14 april, kl 16.00

Spelplats: Bravida Arena, Göteborg
Domare: Magnus Lindgren
Köp biljetter till matchen HÄR.
Dalkurd-fansen hänvisas till sittplatssektion B och ståplatssektion C. Bägge sektionerna är onumrerade.

Kan du inte vara på plats? Beställ Cmore-paket via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.