Foto: Kenta Jšönsson/Bildbyrån

Med fem omgångar spelade, har Dalkurd plockat ihop fyra poäng och innehar med det en tolfte plats i tabellen, i skrivande stund. Tittar man däremot på antalet skapade målchanser, så ligger Dalkurd i toppskiktet. Det gäller med andra ord att omvandla målchanserna till mål och poäng. På Valborgsmässoafton gästar Dalkurd tabellfyran Örebro SK på bortaplan. Närkingarna har inlett säsongen piggt och är obesegrade så här långt.

Stämningen i spelartruppen är bra och träningarna innehåller hög intensitet och kvalitet. Ferhad Ayaz är åter tillbaka i träning efter att ha utgått i bortamatchen mot BK Häcken. Det återstår dock att se ifall den vindsnabbe yttern kommer att kunna vara med mot sin före detta klubb.

Måndagens motståndare Örebro SK är som sagt obesegrade så här långt på säsongen. På hemmaplan har laget två oavgjorda resultat på lika många matcher, mot IFK Norrköping och AIK. Defensiven har varit lagets styrka så här långt och man har bara släppt in tre mål. Kan Dalkurd få hål på Örebro, är chanserna goda till att man kan få med sig poäng hem till Uppsala. Offensivt har Nahir Besara varit en tongivande spelare och det gäller att ha koll på den offensive mittfältaren.

Dalkurd och Örebro har mötts en gång tidigare. Det var på Domnarvsvallen, i Svenska Cupens gruppspel, säsongen 2015. Då gick Örebro segrande från matchen med en 1-0-seger.

ÖREBRO SK – DALKURD FF
Måndag 30 april, kl 18.00

Spelplats: Behrn Arena, Örebro
Domare: Bojan Pandzic
Köp biljetter till matchen HÄR
Kan du inte vara på plats? Beställ matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.