Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

För tredje gången under 2018 ställs Dalkurd mot Malmö FF. Efter att ha spelat borta mot de regerande svenska mästarna, först i Svenska Cupen i februari, och sedan i Allsvenskan i slutet på maj, är det nu äntligen dags för en hemmamatch mot ”Di blåe”. Matchen i den 17 omgången i Allsvenskan spelas på fredagskvällen, istället för på lördagen som den initialt var planerad till. Detta efter önskemål från Malmö på grund av lagets stundande Europaäventyr, som Dalkurd accepterade.

I Dalkurd är det revanschsuget efter den mycket snöpliga förlusten mot Brommapojkarna förra helgen. Detta har märkts, inte minst på träningarna och laget har tränat på bra under veckan som har gått. Under veckan har också anfallaren Mohamed Buya Turay lämnat klubben, för en flytt till den belgiska klubben Sint-Truidense. Förutom, den sedan tidigare skadade målvakten Stefan van der Lei, är laget skadefritt och tränare Johan Sandahl har samtliga spelare till sitt förfogande.

Fredagens motståndare Malmö FF är mitt uppe i sitt Europaspel. Laget spelade på hemmaplan mot ungerska FC Vidi i tisdags, i en match som slutade 1-1. Returmatchen spelas på tisdag, vilket föranlett lagets önskemål om att flytta matchen mot Dalkurd. I Allsvenskan har Malmö ryckt upp sig sedan nye tränaren Uwe Rösler tagit över och laget placerar sig i skrivande stund på en sjätteplats i tabellen. Malmö saknar bland andra Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason, som bägge tvingades kliva av med skador i veckans Champions League-match. Däremot är anfallaren Carlos Strandberg tillbaka i spel och uttagen till fredagens match.

Som redan nämnts blir fredagens möte mellan Dalkurd och Malmö säsongens tredje. I mötet i Svenska Cupen förlorade Dalkurd med 0-1 efter ett sent straff-avgörande. Det allsvenska mötet i slutet på maj nere i Skåne slutade med delad poäng, 1-1, där Dalkurds mål gjordes av Ahmed Awad.

DALKURD FF – MALMÖ FF
Fredag 10 augusti, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Robert Daradic

Köp biljetter till matchen HÄR
Kan du inte vara på plats? Beställ matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.