Dalkurd har gjort klart med den finländske anfallsspelaren Eero Markkanen, som närmast kommer från AIK. Markkanen inledde sin fotbollskarriär i JJK Jyväskylä hemma i Finland. De första åren spenderade han på lån i diverse klubbar, såsom Warkaus JK och HJK Helsingfors. I december 2013 skrev Markkanen på ett kontrakt med AIK och under sitt första halvår i klubben gjorde han sex mål på 14 matcher, vilket drog till sig intresse från spanska Real Madrid. I den spanska storklubben spelade Markkanen främst för Real Madrid Castilla men var även uttagen i lagets Champions League 25-mannatrupp säsongen 2014-2015. Sejouren i Real Madrid blev ettårig och Markkanen skrev sommaren 2015 på för den finländska klubben RoPS.

Inför den allsvenska säsongen 2016 värvade AIK tillbaka Markkanen, som gjorde åtta mål under säsongen. Det senaste året har Markkanen varit utlånad till den tyska klubben Dynamo Dresden och danska Randers FC och nu står det alltså klart att han ansluter till Dalkurd. Markkanen ansluter omedelbart till laget och är spelklar till kvällens match mot Malmö FF. Sportchef Adil Kizil är mycket nöjd med övergången.

— I Eero får vi en fysisk forward som varit med länge på den här nivån. Vi kommer att få stor nytta av honom och det känns väldigt bra att han är med direkt, säger Kizil.

Samtliga i Dalkurd FF hälsar Eero Markkanen varmt välkommen till föreningen.