Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Mittfältaren Rewan Amin lämnar Dalkurd efter 1,5 år i föreningen och är klar för Östersunds FK. Rewan Amin började spela i den holländska klubben SC Heerenveen som tolvåring. Han hade tidigt bestämt sig för att satsa fullt ut på fotbollen och göra vad som krävs för att bli professionell fotbollsspelare. Amin tog sig upp i Heerenveens ungdomsakademi och de fina prestationerna varvat med spel i de holländska ungdomslandslagen ledde till att större klubbar fick upp ögonen för mittfältaren. Amin hade dock inte bråttom med att flytta och blev kvar i Heerenveen. Han tog sig så småningom upp i Heerenveens A-lag, men utan att göra några matcher. Inför säsongen 2017 värvades han till Dalkurd och var under säsongen med och bidrog till lagets historiska allsvenska avancemang. Det blev totalt 49 matcher och åtta assist för Rewan Amin i Dalkurd-tröjan. Sportchef Adil Kizil kommenterar försäljningen av mittfältaren:

— Rewan har sedan dag ett agerat väldigt proffsigt hos oss. Vi är medvetna om att hans fina prestationer på planer en dag skulle ge honom nya möjligheter. Dalkurd fick in ett bud som inte kunde tackas nej till och Rewan ville väldigt gärna ta den här chansen. Vi tackar Rewan för hans tid hos oss och önskar han all lycka i framtiden, säger Kizil.

Under sin tid i Dalkurd har Amin visat upp en beslutsamhet och en oerhörd professionalitet. Han har varit en omtyckt och lojal lagspelare och en viktig kugge i lagbygget. Alla i Dalkurd FF vill tacka Rewan Amin för tiden i klubben och önskar honom all lycka med den framtida karriären.