Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Anfallaren Alibek Aliev ansluter till Dalkurd under den resterande delen av säsongen, på lån från Örgryte IS. Aliev inledde fotbollskarriären i Vänersborgs FK, där han också fick sin fotbollsfostran. Vid 16 års ålder bar flyttlasset av mot Borås och IF Elfsborg. Den ryska storklubben CSKA Moskva fick upp ögonen för en 18-årig Aliev och värvade honom i januari 2015. I augusti 2015 lånades Aliev ut till den finländska klubben FF Jaro och spenderade även våren 2016 där. Sommaren 2016 flyttade Aliev hem till Sverige igen när han lånades ut till Gais under den resterande delen av säsongen. Lånet förlängdes inför säsongen 2017 innan Aliev återvände till Ryssland. CSKA Moskva beslutade dock att bryta kontraktet med Aliev i inledningen av 2018. Örgryte IS värvade spelaren och under våren har Aliev gjort två mål på tio matcher i Superettan. Anfallaren själv är nöjd över att få chansen i Dalkurd och i Allsvenskan under hösten.

— Det känns jättebra. Allt gick väldigt snabbt igår och jag är väldigt glad över att få den här chansen och att få spela i Dalkurd under hösten, säger Aliev.

— Vi ville ha in en till anfallare i truppen innan vi skulle känna oss nöjda. Alibek är en anfallare som vi känner till väl och han har egenskaper som kommer att komma till nytta hos oss, kommenterar sportchef Adil Kizil övergången.