Foto: Andreas Sandstršöm/Bildbyrån

AIK blev numret för stora senast och Dalkurd får istället sikta in sig på att plocka de nödvändiga poängen i de återstående matcherna av säsongen. Innan ett landslagsuppehåll tar vid blir det resa upp till Jämtland och match mot Östersunds FK, som jagar spel i Europa League till nästa år.

I Dalkurd är Alibek Aliev fortsatt skadad och han missar fredagens match. Sedan tidigare är Smajl Suljevic avstängd på grund av disciplinära skäl. Mittfältaren och lagkaptenen Rawez Lawan är även han avstängd i fredagens match, då han drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen mot AIK. I övrigt är det inga avbräck i truppen.

Östersunds FK har vaknat till liv den senaste tiden och laget har tre raka segrar i Allsvenskan, efter en sämre period innan dess. Detta har lett till att laget har blandat sig i kampen om Europa League-platser. Inför fredagens match saknar dock laget Rewan Amin, som ådrog sig en hjärnskakning mot Djurgårdens IF senast. Dessutom är ett antal spelare tveksamma till spel, dessa är Douglas Bergqvist, Jordan Flores, Ludwig Fritzson och Simon Kroon.

Dalkurd och Östersund har stött på varann flertalet gånger genom åren, främst i division ett där lagen utkämpade tuffa bataljer. Faktum är att Dalkurd har ett övertag på Östersund i inbördes möten och man har aldrig förlorat mot de rödsvarta. Dalkurd har tre segrar och fyra oavgjorda på de sju mötena som lagen har mötts och i våras vann man övertygande på hemmaplan med 3-0.

ÖSTERSUNDS FK – DALKURD FF
Fredag 5 oktober, kl 19.00

Spelplats: Jämtkraft Arena, Östersund
Domare: Andreas Ekberg
TV: C More Fotboll. Du kan också köpa matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.

Köp biljetter till matchen HÄR