F.v.: Kalle Johansson, Nils Garpedal och Simon Ingesson. Foto: Dalkurd FF

På onsdagens träning fick A-laget sällskap av tre stycken juniorspelare från Forssa-Dalkurd, som fick chansen att träna ihop med de allsvenska spelarna; försvararen Nils Garpedal, mittfältaren Kalle Johansson och anfallsspelaren Simon Ingesson. Efter att ha avverkat sitt första träningspass på så här hög nivå är killarna glada och nöjda.

— Det var roligt. Det var ett annat tempo jämfört med vad man är van vid där hemma. Men det var roligt, tycker jag, säger Kalle Johansson.

— Det var en väldigt hög fart på alla och här var man tvungen att ta hemjobbet. Men det var riktigt kul, flikar Simon Ingesson in.

— Det kändes som att man hängde med ändå. Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, säger Nils Garpedal.

Det här var dock inte första A-lagsträningen för killarna. Alla tre har både tränat och spelat matcher i Forssa BK i division 4. Faktum är att Simon Ingesson vann skytteligan i division 4 med 26 gjorda mål.
Förutom tempot, som naturligtvis är högre på allsvensk nivå jämfört med division 4, tycker killarna att ytterligare en aspekt var annorlunda med vad de är vana vid.

— Det är ju ett högre tempo, det är det verkligen, svarar Kalle Johansson innan han avbryts av Nils Garpedal:

— Jag tycker det ställs högre krav här.

— Ja, alla har höga krav på varandra och varje individ är mycket skickligare i huvudet och med bollen, så alla vet oftast vad de ska göra. Det gör man inte i division 4, fortsätter Kalle Johansson, som också berättar att de har blivit väldigt väl mottagna av A-lagsspelarna:

— De är hur sköna som helst. Alla hälsar på en och tar hand om en.

Nils Garpedal instämmer:

— På planen är det ju svårare, men man får också mer hjälp av medspelarna. Man känner sig hemma här, säger mittbacken.

När de får frågan om de kan beskriva sig själva som fotbollsspelare blir det först lite tyst. Killarna får istället beskriva varandra och då kommer svaren mycket snabbare.

— Nils är en väldigt snabb och stark mittback, som har en bra fot och han har en stor vinnarskalle, svarar Kalle Johansson om sin lagkamrat.

— Simon är en kompakt spelare. Han är stark, han är snabb, han har bra avslut och han är väldigt påhittig på planen, berättar Nils Garpedal.

— Kalle är väldigt spelintelligent och har en spelförståelse som få andra. Han har en väldigt känslig vänsterfot och han är allround, både defensivt och offensivt, säger Simon Ingesson.

Framöver kommer killarna få fler chanser att träna med A-laget. Redan om en vecka är det dags igen för Kalle, Nils och Simon, som fått mersmak på att åka ned från Dalarna till Uppsala för att träna med Dalkurds A-lag.

— Jag känner mig otroligt lycklig över att få chansen. Det här är bland det roligaste jag har gjort i mitt liv, svarar Simon Ingesson och får medhåll av sina två lagkamrater:

— Allt känns bara positivt, konstaterar Nils Garpedal.

— Man längtar till nästa träning direkt. Det här är hur roligt som helst, avslutar en nöjd Kalle Johansson.