Foto: Johan Bernstršöm/Bildbyrån

Landslagsuppehållet är över och nu går Allsvenskan in i sitt absoluta slutskede, där det ska avgöras vilka lag som får spela allsvensk fotboll även 2019. Fem finaler återstår, där Dalkurd inleder med att ta sig an Örebro SK hemma på Gavlevallen på lördagen.

Uppehållet kom lite lägligt för Dalkurd och tränarstaben. Innan dess var det en något sliten spelartrupp som led av en del småskador och skavanker. Under dessa veckor har spelarna fått ta igen sig och fått återhämta sig inför det viktiga avgörandet. Den enda spelaren som har varit borta under denna period är Eero Markkanen, som har varit iväg på landslagsspel med Finland. Inför lördagens match saknas inga spelare. Mittfältaren Smajl Suljevic, som tidigare varit avstängd på grund av disciplinära skäl, är nu tillbaka i truppen och tillgänglig för spel mot Örebro.

Lördagens motståndare Örebro SK har haft en något ojämn säsong. Närkingarna inledde säsongen bra och var länge med i toppen av den allsvenska tabellen. Efter sommaruppehållet har det varit mer blandade resultat för Örebro, som parkerar i mitten av tabellen, litegrann i ett ingenmansland. Viktige mittfältaren Nordin Gerzic saknas mot Dalkurd på grund av avstängning, ett tungt avbräck för laget.

När lagen möttes i våras i Örebro, tog Dalkurd ledningen med 2-0 och såg ut att vara på väg mot segern. Men hemmalaget stod för en imponerande vändning och vann till slut med 3-2. Innan dess har Dalkurd och Örebro mötts en gång tidigare, 2015 i Svenska Cupen. Då vann Örebro med 1-0. Det är med andra ord upplagt för en dubbel revansch på lördag.

DALKURD FF – ÖREBRO SK
Lördag 20 oktober, kl 16.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Magnus Lindgren
TV: C More Fotboll. Du kan också köpa matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.

Kom till Gavlevallen och stötta laget i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Biljetter köper ni på dalkurd.ebiljett.nu