Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Det blev en lika skön som efterlängtad seger mot Örebro SK förra helgen. Trepoängaren innebar dessutom att Dalkurd lämnade nedflyttningsplatserna och tog sig upp på kvalplatsen, på lika många poäng som Brommapojkarna, men med en betydligt bättre målskillnad. Med fyra matcher kvar av Allsvenskan, har vi således vårt öde i egna händer. En position som vi ska göra det yttersta av och vi börjar redan på lördag, då vi tar oss an Europa-jagande BK Häcken på Gavlevallen.

Stämningen i laget är väldigt bra men det är också en spelartrupp som är hungriga på fler segrar, på att befästa sin tabellposition men även blicka högre upp i tabellen mot än säkrare mark. Skadeläget är fortsatt god och det är inga spelare som saknas inför helgens match. Med andra ord är det bästa möjliga förutsättningar för tränarteamet inför den svåra hemmamatchen.

Lördagens motståndare BK Häcken ligger på en femteplats i tabellen, bara en poäng bakom Malmö FF och tre poäng bakom Hammarby IF, som innehar den sista Europa-platsen. Laget jagar således en plats i Europa League till nästa år. Men man får göra det utan suveräne skytteligaledaren Paulinho, som är avstängd. Även Nasiru Mohammed saknas, men på grund av en skada.

Häcken är dock ett ytterst formstarkt lag och har endast en förlust (och två oavgjorda) på de tolv senaste allsvenska matcherna. Denna kom mot serieledarna AIK. Vårens möte mellan lagen slutade 3-0 till Häcken. Siffrorna ljuger dock något, då Dalkurd stod för en bra första halvlek och man kunde mycket väl ha haft ledningen i halvtidspausen. Dalkurd och Häcken möttes även under sommaruppehållet, även det i Göteborg. Då vann Häcken med 2-0 men även då stod Dalkurd för en relativt bra insats. På Gavlevallen kanske man kan få med sig poäng från mötet med Göteborgslaget?

DALKURD FF – BK HÄCKEN
Lördag 27 oktober, kl 14.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Kaspar Sjöberg
TV: C More Fotboll. Du kan också köpa matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.

Kom till Gavlevallen och stötta laget i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Biljetter köper ni på dalkurd.ebiljett.nu