Foto: Andreas L Eriksson/BildbyrΌn

I lördagens hemmamatch mot Häcken, blev Hisingslaget numret för stort och slutresultatet skrevs till 0-5. Dalkurd innehar dock fortsatt kvalplatsen, då närmsta konkurrenterna Brommapojkarna inte lyckades ta några poäng. Tre omgångar återstår och det blir en nervkittlande kamp hela vägen in i slutomgången. Redan på tisdagskvällen är det läge för revansch, då vi gästar Borås Arena för match mot IF Elfsborg.

Då det duggar tätt mellan matcherna har det mest handlat om återhämtning och uppladdning inför matchen mot Elfsborg, under söndagen och måndagen. Direkt efter måndagens träning, åkte laget ned till Borås. Mittfältaren Robin Tranberg drog på sig en varning sent i matchen mot Häcken. Det betyder att han är avstängd i tisdagens match. I övrigt är det en intakt spelartrupp som tränarna har till sitt förfogande.

Tisdagens motståndare Elfsborg har haft en tuff säsong och länge krigat med i botten av tabellen. Nu ser det dock ut som att Borås-laget kommer att lösa nytt allsvenskt kontrakt, men man är inte matematiskt helt säkra än utan en poäng till krävs för det. Elfsborg spelade sin senaste match i fredags, borta mot Trelleborgs FF. Matchen slutade 2-2, efter att Elfsborg tappat en 2-0-ledning. Försvararen Joakim Nilsson drog på sig en varning i den matchen, vilket innebär att han är avstängd mot Dalkurd.

Vårens möte mellan Dalkurd och Elfsborg slutade med en 4-1-seger för Boråsarna, uppe på Gavlevallen. I övrigt har lagen inte mötts fler gånger.

IF ELFSBORG – DALKURD FF
Tisdag 30 oktober, kl 19.00

Spelplats: Borås Arena, Borås
Domare: Stefan Johannesson
TV: C More Fotboll. Du kan också köpa matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.