Foto: Jonathan NŠäckstrand/Bildbyrån

Bara två matcher återstår av den allsvenska säsongen och Dalkurd har allt i egna händer. Det är en poäng ned till IF Brommapojkarna, i kampen om kvalplatsen och ytterst spännande inför avslutningen. Allt kan dock avgöras redan under måndagskvällen, när Dalkurd tar emot Djurgårdens IF på Gavlevallen i säsongens sista allsvenska hemmamatch. Vid Dalkurd-seger, samtidigt som Brommapojkarna inte besegrar Elfsborg, är kvalplatsen klar.

I Dalkurd-lägret har det varit väldigt muntra miner under veckan som har gått. Poängen borta mot Elfsborg har burit med sig en positiv anda som genomsyrar hela laget, från spelare till ledarstab inför avslutningen. Robin Tranberg är tillbaka efter sin avstängning senaste matchen. Det innebär att tränare Johan Sandahl och hans assisterande har en full spelartrupp till sitt förfogande.

Djurgården har haft en säsong som har varit upp och ned. Laget inledde året på bästa möjliga sätt med framgångarna i Svenska Cupen, som man också vann. Men efter det har det varit blandade insatser i Allsvenskan. Laget parkerar för närvarande i ingenmansland, på en åttonde plats. Djurgården saknas Erik Johansson, som är avstängd, men även mittfältaren Fredrik Ulvestad och målvakten Andreas Isaksson på grund av skador.

När lagen möttes i våras, på Tele2 Arena i Stockholm, var det en jämn match som Djurgården till slut vann med 1-0. Lagen har inga övriga inbördes matcher.

DALKURD FF – DJURGÅRDENS IF
Måndag 5 november, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Magnus Lindgren
TV: C More Fotboll. Du kan också köpa matchen via denna länk så går en del av beloppet till Dalkurd.

Kom till Gavlevallen och stötta oss i årets sista allsvenska hemmamatch. Vi behöver ert stöd! Biljetter köper ni på dalkurd.ebiljett.nu