Edvard Ståhlberg blir utvecklingsansvarig för Dalkurds akademi i Uppsala. (Foto: Dalkurd FF)

Arbetet med ungdomsverksamheten i Uppsala rullar på och sakta men säkert faller pusselbitarna på plats. Nu är det klart att Edvard Ståhlberg blir utvecklingsansvarig i Dalkurds akademi, samtidigt som han ska vara tränare i U17-lagen. Trots sin unga ålder sitter han på en hel del erfarenhet av ungdomsfotboll.

— Jag spelade fotboll tills jag var 15 år gammal och blev tränare strax därefter och har varit tränare sedan dess. Mitt första uppdrag var i Sunnersta, där jag har varit i två olika svängar. Sedan har jag varit en sväng i Sirius och de fyra senaste åren har jag varit i Brommapojkarna, säger Ståhlberg.

— Jag ser mest fram emot att ha en mer övergripande roll. Tidigare har jag enbart varit tränare. Det ska bli intressant att testa på något nytt och att kombinera att vara ute på planen samtidigt som man har en övergripande roll och stötta andra tränare. Jag är från Uppsala, så det ska bli fantastiskt skönt att vara tillbaka och jobba här. Jag brinner enormt mycket för Uppsala-fotbollen, berättar Ståhlberg.

Edvard Ståhlberg berättar att han känner till Dalkurd, mycket tack vare två av klubbens tidigare tränare i Andreas Brännström och Poya Asbaghi, som bägge är från Uppsala. När det kommer till det fotbollsmässiga förklarar Ståhlberg att han tilltalas av en typ av fotboll, som går hand i hand med hans nya klubb.

— Jag förespråkar snabbt passningspel efter marken. Jag tror att det är en typ av fotboll som tilltalar de flesta. Sen får man se hur det kommer att se ut i praktiken. Det blir mest det vi kommer att arbeta med. Jag tycker om när bollen rör sig fort efter marken, förklarar Ståhlberg, som även har målsättningen klar:

— Det måste vara att få upp spelare till A-laget, som också är med och bidrar till A-laget, säger Ståhlberg.

Dalkurds tillförordnade akademichef Einar Brekkan är nöjd med rekryteringen av Edvard Ståhlberg.

— Det känns jättebra att få in en person som har erfarenhet från en av Sveriges bästa fotbollsakademier. Han har bra koll på vad som krävs på den nivån och han kommer att bidra med nyttigheter från den verksamheten. Sedan känns det också kul att få tillbaka en Uppsala-kille till stan, säger Brekkan.