2019 års första nyförvärv i Dalkurd är ett faktum. Den 26-åriga mittbacken Dillan Ismail, som närmast kommer från division ett-klubben Umeå FC, är klar för spel i Dalkurd.

— Det känns otroligt bra. Jag har följt Dalkurd ända sedan de kom i framfart upp högt i divisionerna och sett hur det har gått för klubben. Nu när möjligheten dök upp att spela för Dalkurd, var det självklart för mig. Det har känts bra från början och jag är glad över att vara här, säger Ismail.

— Jag skulle beskriva mig själv som en ganska positionssäker, snabb och fysisk mittback. Sedan så gillar jag att ha bollen och kunna bidra till sett offensiva spelet med mitt spel med fötterna, förklarar Ismail.

De senaste säsongerna har han varit ordinarie i Umeå FC:s försvarslinje, där han har burit kaptensbindeln och gjort det med bravur. Utöver att vara en bra ledare är det också en målfarlig spelare, något som nio mål på de två senaste säsongerna vittnar om. Men nu blir det spel i Superettan och en flytt hem till Uppsala för Ismail.

— Jag är från Uppsala och Gottsunda ursprungligen. Jag har bott i Umeå i sex år där jag har pluggat och spelat med Umeå FC. Men nu är jag tillbaka i Uppsala igen och det känns jättebra. Det är klart att man har startat upp ett liv och skaffat sig vänner för livet efter sex år i Umeå, så det är ju klart att det var lite jobbigt att lämna också. Men det känns bra att vara hemma igen, berättar Ismail.

Under sina sex år i Umeå har Dillan Ismail fokuserat på studierna, utöver att spela fotboll och han berättar att han är lyckligt lottad att ha möjligheten att kunna kombinera två av sina drömyrken i framtiden.

— Jag pluggade till läkare i Umeå och ända sedan jag var yngre har jag varit intresserad av yrket, av människokroppen och velat hjälpa människor så det har varit en dröm för mig. Jag har varit extremt tacksam över att ha kunnat slutföra min utbildning samtidigt som jag har kunnat spela fotboll på ganska hög nivå under tiden. Så när jag fick den möjligheten kände jag att jag ville ta den. Den dagen jag slutar med fotbollen helt och hållet, så har jag mitt drömyrke att falla tillbaka på. Jag är oerhört tacksam över det, säger Ismail som även har en hälsning till supportrarna:

— 2018 var ett tufft år men 2019 kommer bli mycket roligare och mycket bättre. Kom och stötta oss, det kommer bli ett extremt kul år.

Sportchef Adil Kizil berättar att Dillan Ismail är en spelare som har funnits på Dalkurds radar under en längre tid och han är glad och nöjd över att mittbacken ansluter till klubben.

— Dillan är en spelare som vi känner till väldigt väl, som vi har följt men också har spelat mot tidigare år. Han har tagit bra kliv de senaste åren och varit en fantastisk ledare för Umeå. Tajmingen var rätt då han precis blivit klar med sina läkarstudier i Umeå och därmed hade möjligheten att röra på sig. Sedan är han en Uppsala-kille, vilket gör det ännu viktigare för oss att ha honom här i Dalkurd. Den kravbilden vi hade på positionen, de egenskaperna besitter Dillan och det ska bli fantastiskt roligt att ha honom här hos oss, säger Kizil.

Dillan Ismail har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd och kommer att bära nummer 4 på ryggen.