Dalkurds nya huvudtränare Paul Olausson slängs in i hetluften direkt. Redan imorgon spelar Dalkurd årets första träningsmatch, där en av årets nykomlingar i Superettan, Västerås SK väntar på bortaplan. För Olausson handlar lördagens match mer om ett första test för spelarna, än om en match där resultatet är av vikt.

— Ser man på innehållet så blir det snarare för mig att se spelarna i matchsekvenser och vilka beslut de tar, snarare än att jag kommer in och implementerar en massa idéer om vad vi ska göra. Det ska mest bli kul att se spelarna ute på planen och se vilka som naturligt löper i djupled, vilka som vill göra det och vilka som vill ha bollen på fötterna… Mycket såna här saker som man kan urskilja genom att bara se på en fotbollsmatch. Sen utöver det är det viktigt att vi håller ned belastningen på spelarna, säger Olausson.

Under de senaste veckorna har det varit många provspelare på Dalkurds träningar och Olausson avslöjar att flera av dessa kommer att få chansen mot Västerås.

— Vi har ganska många provspelare på plats här nu och det blir en möjlighet för oss att se en del av dem och se ifall någon av dem är intressant för oss. Men som sagt är det viktigt för oss att hålla ned belastningen i den första matchen och tanken är att spelarna får ungefär 45 minuter var, berättar Olausson.